Veurnenaar Pieter Kesteloot en KSV Veurne A willen naar tweede provinciale

Redactie KW

2020 kon niet mooier beginnen voor KSV Veurne. Nadat vorige week SK Westrozebeke werd ingeblikt, won groen-geel nu ook op het veld van leider Staden. “We bouwen hard aan een ploeg voor tweede provinciale volgend seizoen.”

“In twee weken tijd van twee rechtstreekse concurrenten winnen, is altijd leuk. Zeker omdat we onze achterstand op de leider tot één puntje herleiden”, zegt secretaris Pieter Kesteloot, die tot nu toe heel tevreden is over het seizoen van KSV. “We speelden een fantastische eerste periode en pakten ondanks het zware programma 26 op 30. Zo konden we voor het eerst sinds 2007 nog eens de eerste periodetitel vieren.”

“Wat er anders is in vergelijking met de voorbije seizoenen? Dan kijk ik vooral naar de coach. Stijn (Van Acker, red.) is heel gedreven en heeft een visie. De grinta ontbrak de voorbije jaren wat, maar dat is opgelost. Onze coach kan het nogal goed uitleggen. (lacht) Dit gekoppeld aan zijn tactisch inzicht zorgt ervoor dat de spelers telkens perfect weten wat hen te doen staat. Daarnaast haalden we er met Maxim Larangé en Timothy Craeye heel wat ervaring bij. Voor onze jonge groep twee belangrijke aanwinsten. De 21 goals in 14 matchen van Nils Sarrazyn van voor nieuwjaar mogen we ook niet vergeten. Verder zorgt de ontbolstering van de piepjonge Simon Decroos en de verdere ontwikkeling van Diego Fieuw voor een constante dreiging op de flanken. Ook onze twee brekers op het middenveld, Dobbe Stekelorum en Alexander Uyttenhove, zijn aan een topseizoen bezig.”

Veurne staat gedeeld tweede op een puntje van leider Staden. “We willen zo lang mogelijk meestrijden voor de titel. We staan met vijf ploegen op slechts twee punten, dus het wordt spannend. We zijn al zeker van de eindronde, maar een titel laat niemand liggen, toch? We bouwen dan ook hard aan een ploeg voor tweede provinciale volgend seizoen. Iedereen binnen de club hoopt dat we die stap binnen enkele maanden kunnen zetten”, besluit de 36-jarige Veurnenaar. (SB)

Zondag 19 januari om 14.30 uur: Veurne A – Diksmuide B.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.