Vertegenwoordigers amateurvoetbalclubs verwerpen annulering van de competitie

Provinciaal comitévoorzitter Walter Lava.©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Provinciaal comitévoorzitter Walter Lava.©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Redactie KW

De competitie in het amateurvoetbal een jaartje doorschuiven is niet aan de orde. Toch niet als het van clubverantwoordelijken afhangt. Maar definitief nieuws volgt pas maandag.

Donderdag waren er diverse overlegsessies bij de provinciale comités en de clubs en daar zou nu de consensus bereikt zijn dat in 2021 het amateurvoetbal wordt hervat. “Maar dan nog hebben we twee pistes”, aldus Walter Lava, voorzitter van het West-Vlaams provinciaal comité. “Een deel van de clubs hoopt nog de volledige competitie te kunnen afwerken, de andere teams zouden al tevreden zijn met de helft plus één.” Die laatste mogelijkheid werd vorig jaar na het vroegtijdig afsluiten van de competitie aan het reglement toegevoegd.

De piste om de competitie vroegtijdig te annuleren werd door de vertegenwoordigers van de clubs van tafel geveegd, maar uiteraard zal bekeken moeten worden hoe de corona-realiteit er voor staat. Stiekem hoopt men ook dat kantines net als cafés en restaurants weer open mogen gaan vanaf 1 februari.

Jonge jeugd start eerder

Concreet komt het er op neer dat men hoopt de amateurcompetitie te hervatten in het weekend van 6 en 7 februari, mits daar groen licht komt van de overheid uiteraard. Ook de oudere jeugd zou dan opnieuw competitiewedstrijden mogen spelen.

Voor U13-ploegen en jonger hoopt men dan weer de competitie in het weekend van 9 en 10 januari weer op gang te kunnen blazen. “Daarvoor liggen de kalenders al klaar”, aldus Walter Lava.

De knoop wordt maandag doorgehakt wanneer Voetbal Vlaanderen in overleg gaat met de crisiscel.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.