VERSLAG SW Harelbeke – OMS Ingelmunster

SW Harelbeke is er klaar voor. © Bart
Redactie KW

Veel belangstelling voor dit geladen duel en ook enorm veel lawaai net voor de aftrap.

Daar zorgden niet enkel de gezangen voor maar ook de vele bommetjes. Die bleven eigenlijk de wedstrijd lang af en toe knallen. Jean-Marie Pfaff mocht de aftrap geven.

Harelbeke begon het best. Het was wachten tot een kopbalkans van Van de Wouwer (18′) over en naast. Ook een kopbal van Romont, alleen voor doel, verdiende beter. Na 22′ onderscheidde doelman Merlier zich een eerste keer met een puike redding bij een poging van Laleman. Op het halfuur nam Harelbeke snel een vrije trap en verraste zo Ingelmunster. Vanhaecke kwam alleen voor doel, miste eerste met de voet maar kon de rebound binnenkoppen. Ingelmunster reageerde met een prachtige kopbal van Vyncke maar Merlier redde andermaal en even later deed De Loof dat op de lijn. Bijna verdubbelde Romont nog de voorsprong toen de bezoekende doelman de bal slecht ontzette. Van dichtbij schoot Romont in het zijnet.

De tweede helft begon veelbelovend met kansen voor Laleman, Romont en Van de Wouwer. Merlier had andermaal een ultieme reflex in huis bij een poging van Jordi. Ingelmunster probeerde iets te forceren en Harelbeke wachtte het moment af om toe te slaan op de counter. De wedstrijd bleef boeien. Romont kwam een derde keer alleen voor doel maar kon niet scoren en een schot van Jordi ging over. In de slotminuut hield Merlier zijn netten schoon bij een laatste en uitstekende kans voor Verzele. Een belangrijke zege voor de Ratten na een spannend en boeiend duel.

Na de match waren er nog wat schermutselingen tussen de supporters en moest de politie even tussenkomen om de gemoederen te bedaren.

Doelpunt: 30′ Vanhaecke 1-0

Harelbeke: Merlier, Claeys, Noppe, Delannoy (90′ Vlieghe), Vanhaecke, Meerschman, Doornaert, Romont (76′ Notebaert), De Loof, Vanneste, Van de Wouwer (87′ Descheemaecker).

Ingelmunster: Vandenborre, Vanderheeren (71′ Beeuwsaert), Vyncke, Derieus, Christiaens (46′ Bourgeois), Vandemaele, Omari, Buyse, Verzele, Vanoplynus (5′ Jordi), Laleman.

Gele kaarten: Noppe, Doonaert, Vanneste, Omari.

(JD – foto Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier