VERSLAG SVD Kortemark – SK Westrozebeke

De titel is binnen. © Foto Bart

SVD Kortemark is na een 3-1 zege tegen Westrozebeke verdiend kampioen geworden in tweede provinciale A.

Een zonnige zondagmiddag, veel publieke belangstelling en veel sfeer. De ideale omstandigheden om de titel te vieren. Kortemark, dat vier punten voorsprong had op dichtste achtervolgers Oostkamp en Bredene, moest winnen van Westrozebeke om de titel veilig te stellen. Geen makkelijke klus, als je weet dat de wedstrijd in de heenronde op 2-2 eindigde en Westrozebeke op een vijfde plaats staat in het klassement.

In de beginfase had Kortemark duidelijk last van de zogenaamde titelstress. Het begon slordig aan de wedstrijd en kwam na 6 minuten op achterstand na een individuele actie van Carlos Pype. Kortemark kwam via beter combinatiespel terug in de wedstrijd en kon vooral dreigen via stilstaande fases. Dimitri Verfaillie krulde na 15 minuten een vrije trap in de verste hoek waardoor de bordjes weer in evenwicht stonden. Vijf minuten later was het opnieuw raak op een stilstaande fase. Een corner viel in de kluts voor de voeten van Stijn Bailliu. Hij twijfelde niet en trapte Kortemark op weg naar de titel. In een mooi kijkstuk waren er nog enkele kansjes aan beide kanten. Westrozebeke trapte op de lat en kreeg een penalty na vermeend handspel niet. Aan de overkant was het net voor rust wel raak. Zouhir Boucherim mocht alleen op de bezoekende doelman af en plaatse de bal simpel binnen. 3-1 en Kortemark op weg naar de titel.

De tweede helft werd getypeerd door veel middenveldspel en weinig kansen. De thuisploeg kwam, op een schot op de onderkant van de lat na, eigenlijk niet meer in de problemen. Het kreeg op de counter zelfs nog de kansen om de wedstrijd helemaal af te maken, maar de doelman van Westrozebeke stond attent te keepen. Na de klassieke applausvervangingen maakte Kortemark zich op voor het kampioensfeest.

Na de 3-1 overwinning mag Kortemark zich tot de kampioen van tweede provinciale A kronen. Met 41 op 45 legden ze vooral in hun thuiswedstrijden de basis voor dit succes. Na affluiten vloeide de champagne rijkelijk en maakte Kortemark zich op voor een lange feestnacht.

Goals: 6′ Pype 0-1, 15′ Verfaillie 1-1, 20′ Bailliu 2-1, 43′ Boucherim 3-1.