Verrassende transferwending met keuze Mputu (Torhout KM) voor FC Knokke

Redactie KW

Jesse Mputu, de vaardige aanvaller van Torhout KM, zou dan toch niet naar Sporting Châtelet trekken, maar kiezen voor FC Knokke.

Dat de 22-jarige Mputu niet bij Torhout KM zou blijven, was al langer geweten. Nieuwe club van de gewezen SV Roeselare-belofte zou Sporting Châtelet worden, dat kampioen speelde in de Waalse Tweede Amateursklasse. Een overgang die in kannen en kruiken was en ook zo door Torhout KM werd gecommuniceerd, maar nu een verrassende wending krijgt. Mputu zou volgend seizoen dan toch uitkomen voor FC Knokke, de Torhoutse reeksgenoot die op overtuigende wijze de titel binnenhaalde in tweede amateurklasse A.

Bevestiging

De Torhoutse topschutter, goed voor tien doelpunten, moest deze namiddag geblesseerd vanuit de tribune toekijken hoe de groen-witten de slotmatch met 1-0 van SK Halle wonnen. Jesse Mputu haastte zich na de wedstrijd snel naar huis. “Het zou kunnen zijn”, mompelde de sympathieke aanvaller toen er om bevestiging van de keuze voor Knokke werd gevraagd. Het vergezellend schuchter lachje van Jesse verklaarde echter alles. In Torhout-rangen werd het bericht trouwens bevestigd.

Momenteel zijn de KM-ers nog aan het uitkijken naar aanvallende versterking. Er zijn enkele kandidaten en pistes, maar de verlossende witte rook kwam nog niet uit de KM-schoorsteen. (Marc Beke)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.