Vernieuwd en verjongd bestuur voor SV Wevelgem City

© Kathy Surmont.
Redactie KW

Henk Louf geeft fakkel door aan Vincent Mispelaere op eind van dit seizoen.

SV Wevelgem City krijgt vanaf eind dit seizoen een nieuwe bewindsploeg. Voorzitter Henk Louf, ondervoorzitter Rick Valcke, penningmeester Jo Vanmaercke en Geert Vanacker geven hun taken door. Die laatste doet dat met onmiddellijke ingang.

Elf jaar in plaats van tien

Toen ze elf jaar geleden samen met Filip Daem hun schouders onder het zieltogende KSK Wevelgem City staken, was dat hoognodig. Het toen bijna terziele gegane paarswit is nu een bruisende club met meer dan 400 leden.

“Het was wijlen André Demuynck die mij verzocht om het in vereffening gegane KSK Wevelgem te redden”, zegt Henk Louf. “Aanvankelijk was het plan om na tien jaar te stoppen, uiteindelijk werden het elf jaar.”

Voorzitter Vincent Mispelaere

In een persbericht bedankt de voorzitter alle medewerkers. Hij belooft om zich tot het einde van het seizoen 100 procent te blijven inzetten voor de familiale club. Hij stelt meteen de nieuwe voorzitter, Vincent Mispelaere (45) voor.

Vincent maakt al jaren deel uit van de beheerraad, waarin hij onder meer het jeugdbestuur vertegenwoordigde. Wouter Verrote (48) wordt de nieuwe ondervoorzitter van de club in opvolging van Rik Valcke. Hij zal het dagelijks bestuur van de club voor zijn rekening nemen.

“Voorzitter voor iedereen”

“In eerste instantie zal het belangrijk zijn om de continuïteit op de club te waarborgen”, aldus de toekomstige voorzitter Vincent Mispelaere. “Er is hier zeer goed werk geleverd en er staat een stevige organisatie en structuur op poten. We beginnen stillaan de vruchten te plukken van onze jarenlange investeringen in de jeugdwerking en willen dit nog doortrekken in de toekomst.”

“Ik wil vooral een voorzitter zijn van alle leden van de club. We hebben een uitgebreide jeugdwerking maar ook G-voetbal, een damesploeg, 3 belofteploegen en 2 fanionploegen en uiteraard een uitgebreide schare vrijwilligers.

Renovatiewerken

Mispelaere: “Verder wil ik in de toekomst als voorzitter werk maken van de accommodatie in overleg met de gemeente. Het kunstgrasveld is alvast een stap in de goede richting maar we hebben nog steeds een tekort aan kleedkamers en opslagruimte. Bovendien moet het huidige hoofdgebouw dringend gerenoveerd worden.”

“Er waren reeds positieve verkennende gesprekken met de schepen van sport en de sportdienst voor een oplossing op korte en middellange termijn.” Wie de nieuwe leden zullen worden binnen de beheerraad is nog niet bekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier