https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Verlies tegen Mandel United leidt mee het vertrek van Enzo Scifo bij Exc. Moeskroen in

Enzo Scifo gaat hier al op de knieën zitten. Hij kreeg zijn ploeg niet aan de praat en bekoopt dat nu met het ontslag. © BELGA
Wouter Vander Stricht

Dinsdagavond ging Exc. Moeskroen met 1-0 de boot in bij Mandel United. Dat zorgde blijkbaar voor de nodige discussie binnenskamers en leidde meteen ook het ontslag van trainer Enzo Scifo in. Moeskroen is het seizoen in 1B gestart met 2 op 21.

Het verlies tegen Mandel United zal dus de druppel geweest zijn. De club uit eerste nationale (vroegere eerste amateurklasse) is zelf niet denderend gestart aan de competitie en totaliseert twee punten uit vier matchen, maar blijkbaar was die klip ook voor Les Hurlus niet te ronden.

Dinsdag oefende Moeskroen in de sterkst mogelijke bezetting tegen Mandel United. Via een onwgoal ging de ploeg die vorig jaar nog in 1A speelde de boot in; het werd 1-0 in Izegem.

En dat verhitte dus duidelijk de Waalse gemoederen. Er werd afscheid genomen van Enzo Scifo. De sportieve leiding komt nu in handen van het duo Philippe Saint-Jean en Olivier Croes. Moeskroen gaat zondag op bezoek bij Lommel.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.