Verdienstelijk Club NXT verliest met kleinste verschil van Deinze

Thibo Baeten van Club tussen Alessio Staelens en Niels De Schutter. © VDB
Redactie KW

Club NXT kon geen vervolg breien aan het reeksje van twee ongeslagen wedstrijden. Hoewel ze op het veld van Deinze een verdienstelijke wedstrijd speelden, keerden ze met lege handen terug. De enige goal kwam er in het slotkwartier via Mertens.

Club NXT behaalde vorige week haar eerste seizoenszege. Het deed coach De Mil en zijn jonge manschappen merkbaar deugd. Toch wisselde De Mil zijn elftal op twee plaatsen. Van den Keybus en De Cuyper kwamen in het elftal. Zij vervingen Blomme en Engels.

Je merkte onmiddellijk dat Club NXT de voorbije weken het nodige vertrouwen tankte. Ook op Deinze startten ze erg gretig aan de wedstrijd. De eerste mogelijkheid liet niet lang op zich wachten. Al na twee minuten kreeg Club NXT een vrije trap op een aantrekkelijke plaats maar De Cuyper trapte in de muur. De tegenprik liet niet lang op zich wachten via Staelens.

Het tempo zat er vanaf de aanvangsfase in. Beide ploegen hadden aanvallende intenties. Binnen het openingskwartier kwam er toch weer die jeugdzonde bij de bezoekers. Aelterman speelde slecht terug maar Challouk kon niet profiteren. Wat later kon diezelfde Challouk vrij uithalen maar ook die open schietkans leverde geen doelpunt op. Aan de overkant kwam ook Baeten dicht bij de openingstreffer. Hij zette zichzelf knap vrij met een schijnbeweging, zijn schot scheerde langs de winkelhaak. Kortom, een aangenaam kijkstuk met een verrassende 0-0 ruststand.

Goaltjesdief Mertens

Ook in de tweede helft kwam Brugge het best uit de startblokken maar geleidelijk aan nam Deinze toch het heft in handen. Zonder veel kansen te creëren, werd Club NXT iets meer tegen het eigen doel gedrukt. Een onzichtbare Vargas werd vroegtijdig vervangen door De Belder. Bij de bezoekers was het loeren op de counter. Baeten speelde alweer een vrij degelijke wedstrijd. De jonge Baeten, topschutter bij Club NXT, maakt het de verdedigers elke week moeilijk.

Het gevaar bij de thuisploeg kwam voornamelijk van stilstaande fasen. Op een van die corners was Blondelle er enorm dicht bij. Zijn kopbal ging echter voorlangs. De openingsgoal zat eraan te komen en een kwartier voor het einde kwam die er ook. Alessio Staelens kraakte zijn schot maar de onvermijdelijke Mertens kon van dichtbij binnen knikken. Hoewel het van erg dichtbij was, had Shinton misschien toch wel iets meer kunnen doen. Net zoals de eerste kans van de wedstrijd was ook de laatste kans een vrije trap van De Cuyper. Hij schoof de bal behendig onder de muur. Doelman Dutoit stond aan de grond genageld maar zag de bal nipt langs de paal verdwijnen. Op basis van hun inzet en het spelbeeld verdienden de youngsters een gelijkspel maar het werd een nipte nederlaag. (JT)

Opstelling Deinze: Dutoit, Vansteenkiste, Blondelle, De Schutter, De Looze, Lecomte, Le Postellec, Challouk (77′ Dansoko), Vargas (62′ De Belder), Staelens, Mertens (85′ Neto).

Opstelling Club NXT: Shinton, De Cuyper, Hautekiet, Fuakala, Van Der Brempt (82′ Mendy), Aelterman (59′ Blomme), Fofana, Van den Keybus, Ansu (70′ Ochieng), Baeten, Sagna.

Gele kaarten: 31′ Van Der Brempt, 85′ Mertens, 89′ Staelens.

Rode kaarten: /

Doelpunten: 76′ 1-0 Mertens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier