Verdiend punt voor Club NXT tegen Westerlo

Amadou Sagna (Club NXT) en Pietro Perdichizzi (Westerlo). © belga
Redactie KW

Club NXT haalde thuis tegen Westerlo een verdiend punt. Badji had de Bruggelingen al vroeg op voorsprong gebracht maar binnen het openingskwartier scoorden ook de bezoekers via Soumah. Westerlo miste ook nog een strafschop maar de youngsters domineerden grote delen van de wedstrijd. Het punt zal deugd doen na drie opeenvolgende nederlagen maar op basis van het spelbeeld zat er zeker meer in.

Coach De Mil wijzigde zijn elftal op vier plaatsen voor deze inhaalwedstrijd van eind september, toen uitgesteld vanwege te veel coronabesmettingen bij de uitploeg. Shinton, Aelterman, Sagna en Badji kwamen allen aan de aftrap. Voor spits Badji was dit zijn tweede optreden bij Club NXT. Er was heel wat commotie ontstaan toen hij voor het eerst meespeelde. Het reglement zegt immers dat een speler niet meer in actie mag komen met de beloften indien hij vijf keer of meer in de basis startte met het eerste elftal. Dit geldt pas vanaf de terugronde, waardoor Badji tot 1 februari ongehinderd mag opdraven bij Club NXT. Cisse Sandra was zowel geblesseerd als geschorst voor deze wedstrijd.

Vroege openingsgoal

Na een aantal mindere prestaties schoot Club NXT goed uit de startblokken. Vooral Badji was ijverig om te tonen dat hij het gewoon is om op een hoger niveau te spelen. De eerste mogelijkheid was dan ook voor hem: een prima kopbal die net geen doelpunt opleverde. Toch duurde het maar negen minuten alvorens zijn naam op het scorebord verscheen. Niet voor het eerst verstuurde Sagna een prima bal vanop de rechterkant. Badji schoof zijn gemeten voorzet beheerst binnen. Een hoopgevende start voor de youngsters.

Die hoop werd echter snel de kop ingedrukt. Het eerste Westelse doelgevaar leverde meteen een doelpunt op. Soumah kopte een hoekschop overhoeks binnen. Nog binnen het openingskwartier was alles te herdoen. Brugge kreeg het wat moeilijker en Westerlo nam met mondjesmaat de wedstrijd in handen. Toch hoefde doelman Shinton niet onmiddellijk op te treden. Vlak voor rust deed hij dat wel en met verve. Hij stopte namelijk de elfmeter van Bruls. Ook de thuisploeg claimde nog een strafschop maar scheidsrechter Staessens was niet te vermurwen.

Sprankelend Club

De start van de tweede helft was een blauwdruk van de eerste. Alweer kwam Club NXT vanaf de aftrap meteen opzetten, maar dit keer zonder doelpunt. De afwerking van Sagna was niet verfijnd genoeg en ook een knappe uithaal van Badji leverde geen treffer op. Club NXT voetbalde met veel vertrouwen. Sagna benutte telkens goed de ruimte op de flanken en Badji won voorin zijn duels en kon de bal bijhouden. Westerlo daarentegen voetbalde geen kans bijeen. Coach Bob Peeters ijsbeerde langs de zijlijn en zijn gezicht sprak boekdelen.

Sagna bleef de bedrijvigste man op het veld. Biset kon hem enkel foutief afstoppen en kreeg zijn tweede gele kaart. Westerlo dus het slotkwartier in met een mannetje minder. Club NXT bleef verder op zoek gaan naar de voorsprong en op basis van het spelbeeld zou die zeker verdiend zijn. De Cuyper was nog het dichtst bij de 2-1, maar zijn vrije trap belandde in het zijnet. Een knappe prestatie van Club NXT, maar die verdiende eerste zege in 1B kwam er niet. Misschien volgende week tegen Lierse Kempenzonen? (JT)

Opstelling Club NXT: Shinton, De Cuyper, Hautekiet, Fuakala, Van Der Brempt, Blomme, Asoma, Baeten (80′ Ochieng), Aelterman (72′ Engels), Sagna, Badji.

Opstelling Westerlo: Özer, Perdichizzi, Biset, Soumah, Vetokele, Keita, Van Eenoo, Dierckx (80′ Remmer), Bruls, Ciçek (83′ Gboho), Abrahams (72′ Ephestion).

Gele kaarten: 38′ Hautekiet, 60′ Biset, 64′ Baeten, 84′ Ephestion, 86′ Vetokele, 90′ Blomme.

Rode kaarten: 75′ Biset (2x geel).

Doelpunten: 9′ 1-0 Badji, 13′ 1-1 Soumah.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten