Vercauteren: “Weten wat ons te doen staat volgende week”

Redactie KW

Cercle Brugge kon geen punt pakken bij Beerschot-Wilrijk. Alle hoop is dus gericht op de terugwedstrijd op zaterdag 10 maart.

“We hebben offensief veel te weinig gebracht. Er was teveel afval in het spel. We vonden wel onze flanken maar de voorzetten kwamen nooit goed om onze spitsen in stelling te brengen. We weten dus wat ons te doen staat volgende week zaterdag”, klinkt het bij coach Vercauteren.

Op het doelpunt had hij volgende reactie: “Op voorhand hadden we erop gehamerd om geen risico te nemen en dan kom je dit tegen. Over de ganse wedstrijd gezien hebben we geen kans weggegeven en na de rode kaart hebben we onze numerieke meerderheid niet genoeg uitgespeeld. Doodjammer!”

“Volgende week beter”

Middenvelder Xavier Mercier kon zijn stempel niet drukken op de wedstrijd. “Constant zat er een mannetje in mijn nek te hijgen,” vertelt hij. “Ik kon geen stap naar voor zetten zonder dat ik geschaduwd werd, maar dat hoort erbij zeker? We hebben zeker te weinig laten zien vandaag, volgende week beter.”

“Slecht resultaat”

“Een slecht resultaat als je het mij vraagt, zeker op offensief vlak. Dit gaan we thuis moeten recht zetten. De verdediging stond er maar dan valt er zo’n domme goal. Ik wil zeker geen steen gooien naar onze goalie, hij heeft in dit seizoen al veel punten gered voor ons”, aldus Jérémy Taravel.

Ook bij Benjamin Delacourt klinkt teleurstelling. “Deze uitslag is natuurlijk spijtig maar volgende week krijgen we voldoende kansen om dit recht te zetten. Deze week op training vertrouwen tanken, dat zal belangrijk zijn. En tijdens de volgende wedstrijd moet er meer beweging in ons spel zitten. Volgende week is Maes van Beerschot geschorst en het was hem die onze draaischijf Xavier het leven zuur maakte.”

(GDE)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.