Veliche Gourmet schenkt 5.000 euro aan G-voetbal Zulte Waregem

Redactie KW

Na de verplichte coronabreak werd het sponsorbedrag van de chocoladeverkoop bekendgemaakt in het Essevee themacafé.

Vorig jaar werd deze actie op poten gezet en bracht meteen 1.500 euro op. Meteen daarna werd al werk gemaakt van de volgende actie. Chocoladeworkshops en een verkoop tijdens de wedstrijd tegen Eupen konden de Essevee supporters een zakje chocolade aankopen. Iets waar ook de spelers van de A-kern gretig op ingingen.

“Het is ons doel om deze spelers gelukkig te maken”, vertelt Inge Demeyere van Veliche Gourmet. “Niet enkel de spelers, maar ook de medewerkers stralen passie uit. Het respectvol omgaan met elkaar, de fairplay en het zorgdragen voor elkaar zijn allemaal redenen om deze werking te sponsoren. Daarom zijn we dan ook heel blij met het bedrag van 5.000 euro.”

Ook speler Enrique Bekaert was heel trots. “Tijdens de workshop maakten we een chocoladetaart die we mochten versieren. Nadien mochten we oplopen met het eerste elftal. We beleefden een schitterende dag die een aardig centje opbracht.”

Peter Gianny De Vos was bijzonder trots met het resultaat. “Deze jongens zijn de grootste supporters van Zulte Waregem. Dit merkte ik aan het ziekenbezoek van Warre Parmentier. Dit zijn de diehard fans. Hiervan deel uitmaken heeft een warm gevoel.”

Coronabegeleider

“Dit geld zal heel nuttig besteed worden”, zegt coördinator An Blauwblomme. “Extra beschermingsmateriaal, een thermometer op afstand, maar ook het inschakelen van een extra coronabegeleider. Maar ook kaartjes met gevoelens die de handdruk vervangen (waar veel informatie in schuilt voor de trainers). We zouden ook heel graag een tweedaagse stage plannen die hen een stukje als prof doet leven. Maar ook net als vorig jaar willen we in 2021 terug aan een buitenlands tornooi deelnemen.”

Daarna vond de eerste training plaats. “Het is de bedoeling om op 15 augustus de trainingen te hervatten voor het nieuwe seizoen. Vandaag was dit een soort afsluiter en een blij weerzien na vele maanden. Hopelijk gooit corona niet opnieuw roet in het eten. Wij zullen alvast klaar zijn met alle mogelijke maatregelen.” (ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier