Vanaken ontgoocheld na Leuven – Club: “kansen niet benut”

Club leed op het veld van OH Leuven haar eerste uitnederlaag van het seizoen. Hans Vanaken was de gelegenheidskapitein, maar na de wedstrijd overheerste vooral veel frustratie.

Hans Vanaken stond zichtbaar ontgoocheld de pers te woord. © belga

“Het was een frustrerende wedstrijd,” aldus de tweevoudig Gouden Schoen. “Het is een wedstrijd die we altijd moeten winnen. Als we onze kansen afmaken, winnen we de wedstrijd altijd. Leuven is een ploeg die mandekking speelt en probeert te counteren. Dat is ook een manier van voetballen maar het ligt aan onszelf. Het is onze eigen fout, we moeten gewoon onze kansen benutten.”

Ook de scheidsrechter was de gebeten hond: “In de eerste helft word ik aan mijn truitje getrokken. Waarom is dat geen penalty en die vorige week op Vanheusden wel? We hebben er het raden naar. Er zit geen duidelijke lijn in die beslissingen.”

Ook coach Philippe Clement ging na de wedstrijd verhaal halen bij de scheids. In zijn reactie benadrukte hij vooral de goede dingen: “Ik heb het ook gezegd in de kleedkamer. Ik heb veel goede dingen gezien. Het is niet gemakkelijk om vrij te komen tegen hun mandekking. Leuven deed dat goed, alle verdienste voor hen. Onze mentaliteit was goed maar je moet de kansen nu eenmaal afmaken. We waren niet efficiënt genoeg, dat moet beter”, aldus de coach.

Drie verloren punten

“Vier keer verschenen we alleen voor de doelman en er waren nog tal van andere kansen. Gaan die kansen binnen heb je een andere wedstrijd. Nu moesten we tot het einde strijden voor een gelijkspel. In het slot moesten we grote risico’s nemen en dan komen er natuurlijk grote ruimtes. In het algemeen kan ik over geen van mijn spelers negatief zijn, maar wel over het resultaat. Het gaat om drie verloren punten.”

Woensdag staat de tweede speeldag van de Champions League op het programma. Club Brugge ontvangt thuis Lazio Roma, weliswaar zonder supporters. Op zaterdag speelt Club ook thuis in de competitie. KV Mechelen is dan de tegenstander van dienst, maar de kans zit erin dat die wedstrijd uitgesteld zal worden. De match op Eupen van KV Mechelen werd dit weekend al uitgesteld vanwege de vele coronabesmettingen bij Malinwa. Benieuwd of ze volgende week al terug over een volwaardige wedstrijdkern zullen beschikken.

(JT/ foto BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.