Vader Johan Allaert traint zijn zoon Joren bij KVV Aartrijke

Bij KVV Aartrijke is trainer Johan Allaert de vader van speler Joren Allaert © Foto Coghe
Redactie KW

KVV Aartrijke zet zijn zegereeks verder. Het kind van de rekening was Dosko Beveren dat een 6-0 om de oren kreeg. De ploeg van trainer Johan Allaert klimt zo op naar plaats zeven. Op het veld grijpt zoon Joren voluit zijn kans. “Ik kreeg mijn kans door hem en heb die met beide handen gegrepen”, stelt Joren trots.

“We speelden een heel goede wedstrijd”, glundert Joren Allaert. “Het was wel tegen een ietwat verzwakte ploeg, maar je moet toch nog altijd winnen. We hebben goed onze kansen afgewerkt en defensief niets weggegeven. Het doet deugd om eens de nul te houden. We slaagden er al een paar keer in. Een week eerder slaagden we er tegen SK Torhout niet in, maar we wonnen toch. We zitten voor het ogenblik in een goeie flow. We haalden 21 op 21!”

“Ik heb zelden een conflict met mijn vader, dat is al een goed begin hé”

“Met mijn pa als trainer valt het reuzegoed mee. We hebben bijna nooit conflicten. Het is voor mij wat aanpassen, voor hem iets minder denk ik. Ik kreeg mijn kans door hem en heb die met beide handen gegrepen. Het gaat beter en beter en als je ook het vertrouwen krijgt… De volgende wedstrijd tegen Lombardsijde is haalbaar. We hoeven van niemand schrik te hebben. Misschien zit er dit seizoen toch nog een prijs in. Als alles mee slaat misschien zelfs nog een eindrondeticket. We komen ondertussen al van ver in de rangschikking.”

“Op dit moment kunnen we iedereen aan als we hard blijven werken zoals we bezig zijn”

“Voor het ogenblik loopt alles op wieltjes”, zegt trainer Johan Allaert. “Sinds we overgenomen hebben samen met Andy (Vandekerckhove, red.) haalden we zeven op zeven. De moraal zit goed. Komend weekend wordt een ander paar mouwen, maar we kunnen iedereen aan als we blijven werken voor elkaar zoals nu. Er staat een ploeg op het veld en iedereen raapt de steken op die een ander laat vallen. Ook de conditie zit goed.”

“Ik heb een 18-tal evenwaardige spelers. Ik had nooit verwacht dat het zo goed zou gaan. Joren was eigenlijk de reden dat ik twijfelde om trainer te worden. Ik wil hem niet anders behandelen dan de anderen. Hij moet misschien op training nog ietsje beter zijn best doen, maar zijn wedstrijdmentaliteit zit zeer goed. Hij past ook goed in de jonge ploeg die we hebben. Er zit zeker nog veel vooruitgang in deze ploeg. Misschien halen we zelfs nog een eindronde als we blijven winnen en Torhout nog eens punten laat liggen.” (Johan Vandaele)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.