Vader en dochter uit Dentergem winnen ticket naar Brazilië

Redactie KW

Gitte Broothaers en haar papa Peter kunnen eind juni onverwachts naar Brazilië om er de Rode Duivels mee naar de volgende ronde te schreeuwen.

Ze wonnen zondag twee van de vijftien duo-tickets die Ketnet uitdeelde bij een afvallingswedstrijd. Via “#iedereenmee, ook de jongsten” sturen Ketnet, MNM en Eén vijftien Ketnetters, samen met hun mama of papa, naar het WK-voetbal in Brazilië.

Dat had gedreven voetbalster Gitte (9) op de Ketnetwebsite al vlug in de gaten. Na de inschrijving voor de wedstrijd met fanfoto volgde de selectieronde vorige week met vijf dagopdrachten. Dinsdag werd Gittes tekening van een tapir in WK-stijl uitverkoren voor de finale van zondag. Ze wisten zich uit 50 kandidaten als één van de 15 duo’s te selecteren na een quiz en een tweede kwalificatieproef.

Onmiddellijk volgden foto’s en interviews die je op www.ketnet.be/karrewiet kan zien. Op 24 juni vliegen acht meisjes, zeven jongens, 13 papa’s en twee mama’s naar Sao Paulo om er op 26 juni te supporteren voor de Rode Duivels tegen Zuid-Korea. De overige twee dagen brengen ze een bezoek aan een natuurpark en SOS Kinderdorpen.

Gitte en Peter Broothaers zijn te zien in het WK-programma Copa Ketnet op 14, 21 en 30 juni.

(EVW – Foto EVW)