Uw krant trakteert gezin van landskampioen Brecht Dejaegere op taart

V.l.n.r.: Eline Tanghe (vriendin van Stijn), mama Caroline Cromheecke, papa Frans Dejaegere, Brecht Dejaegere, broer Pieter Dejaegere, vriendin Karolien Bassens en Taru Yrjölä, de Finse vriendin van Pieter. © Kurt
Redactie KW

Het zijn hoogdagen voor Handzamenaar Brecht Dejaegere. Vorig weekend nog pas de eerste landstitel van AA Gent gevierd én vandaag exact 24 jaar oud.

In ruil gaf Brecht een ruim interview dat je vandaag in Krant van West-Vlaanderen kunt lezen. Zo heeft hij het onder andere over de uitbundige viering in de Gentse binnenstad. “Het volk dat er stond op de Graslei en de Korenlei, dat was ongelofelijk. Onbeschrijfelijk zelfs. Dat onthoud je voor de rest van je leven,” zegt hij. “De eerste keer dat Gent kampioen speelt en jij staat daar tussen… Nu begin ik te beseffen dat ik nooit meer vergeten zal worden.”

Braken voor de wedstrijd

En over het stresskonijn dat in hem schuilgaat: “Voor de wedstrijd moest ik telkens braken, omdat ik mezelf zodanig stresseerde om niemand teleur te stellen. Met de nodige hulp ben ik daar nu overheen geraakt. Maar mijn ouders hebben een enorm groot aandeel in mijn progressie, net mijn vriendin en Sander Gardin uit Kortemark. Ik speelde in de nationale jeugdreeksen telkens tegen hem. Hij speelde toen bij Roeselare, maar scheurde dan zijn kruisbanden en kende veel blessureleed. Ik leef zowat zijn droom, zegt hij altijd. We zien elkaar niet altijd, maar ik heb nog altijd een supergoed contact met hem, van het middelbaar tot nu.”

Volgend jaar speelt de Handzamenaar zowaar Champions League, en daarover heeft hij ook nog een anekdote in petto. “Toen Club Brugge voor het laatst Champions League speelde, in de groep met Bayern München, Juventus en Rapid Wien, was ik ballenjongen. Ik mocht toen een bal gooien naar Ibrahimovic. Nu kan ik tegen hem staan. Hij zal me waarschijnlijk niet meer herkennen,” lacht hij.

(BVL)

Het volledige interview met Brecht en zijn ouders lees je vrijdag 29 mei in Krant van West-Vlaanderen

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.