Union smeert KV Kortrijk weer nederlaag aan

Tegen de Brusselaars kon KVK in zijn thuismatch niet winnen en ook in Union werd het een verliespartij (2-0). Union is de enige ploeg waartegen KVK in deze play-offs niet won.

© belga

Bij KV Kortrijk verschenen met onder meer Kumordzi, Batsula, Azouni, Charisis en Koita een pak nieuwe namen in de basiself. Spelers die nog eens een kans kregen, maar de coach overtuigen van zijn ongelijk om hen in de vorige matchen niet op te stellen deden ze niet. Kortrijk gaf in de eerste helft een ongeïnteresseerde indruk en creëerde amper een kans die naam waardig. En dat ondanks coach Yves Vanderhaeghe vooraf had geopperd dat zijn team revanche wou nemen voor het verlies – het enige in deze play-offs – in de thuismatch tegen Union. Niet dus, na amper 9 minuten had Niakaté de score had geopend. Kort daarvoor had Azouni een grote kans, maar hij kraakte zijn schot. Daarna was Union baas, maar tot echt grote kansen kwamen de Brusselaars ook niet.

Na de pauze was de eerste echt grote kans opnieuw doelpunt. En weer was die voor Union Milos Stamenkovic stond moederziel alleen op corner en scoorde makkelijk Amper twee minuten later miste Niakaté de 3-0. Daarna daalde het spelbeeld nog meer. En zeker nadat de beide coaches tal van wissels doorvoerden, kwam dat het al magere spelpeil niet ten goede. Een beetje Bengaals vuur zorgde voor wat extra vuurwerk, maar op het veld bleef het mager. Kortrijk kon geen vuist maken, zelfs niet in de slotfase na een tweede gele kaart voor invaller Hamzaoui.

Ondanks het verlies blijft Kortrijk wel leider in zijn poule en blijft het sowieso ook zeker van de finale in play-off 2. Vrijdag wacht de laatste groepsmatch tegen Cercle Brugge.

Union – KV Kortrijk 2-0.

Doelpunten: 9′ Niakaté 1-0, 57′ Stamenkovic 2-0.

KV Kortrijk: Pereira, Rougeaux, Kumordzi, Hines-Ike (90′ Camara), Batsula, Azouni, De Sart, Charisis, Chevalier (63′ Ouali), Ezekiel (68′ Toualy), Koita

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.