Uitgekookt Antwerp dient Club Brugge eerste competitienederlaag toe

© belga
Sam Bracke
Sam Bracke Medewerker KW

Zondagmiddag leed Club Brugge zijn eerste competitienederlaag van het seizoen. Blauw-zwart kwam op voorsprong op de Bosuil, maar Antwerp ging na de pauze op en over de bezoekers.

Vier wijzigingen in de Brugse basis na de 1-0-nederlaag in PSG. Clement haalde Ricca, Rits, Dennis en Diatta naar de bank. Sobol, Vormer, Schrijvers en Tau waren hun vervangers.

Na een pittige openingsfase, waarin de thuisploeg lichtjes de bovenhand had, tekende Schrijvers voor de eerste mogelijkheid. Bolat was echter attent op zijn poging in de korte hoek. Op de volgende kans was het wachten tot halfweg de eerste helft, maar het was wel meteen prijs. Tau vond Schrijvers, die het leer niet goed raakte, maar toch over Bolat in doel zag verdwijnen: 0-1.

Match even stilgelegd

De reactie van Antwerp kwam er via de voet van Miyoshi, maar zijn poging zoefde een metertje naast. Ook Mbokani kreeg een schietkans, maar zag de bal ruim naast vliegen. Nadat de lijnrechter op slag van rust een overtreding had gesignaleerd, uitten de Antwerp-fans hun ongenoegen door flesjes en bekertjes naar zijn hoofd te gooien. Resultaat: scheidsrechter Bram Van Driessche besliste om iedereen naar binnen te sturen. Na een onderbreking van een tiental minuten en veel ongenoegen aan Antwerp-zijde, werden de laatste drie minuten van de eerste helft uiteindelijk toch volgemaakt.

© BELGA

De thuisploeg opende na de pauze met het meeste druk naar voren en dat resulteerde na amper drie minuten in een strafschop: Kossounou tikte – weliswaar licht – Mbokani aan en Van Driessche wees naar de stip. Mbokani zette de elfmeter zelf feilloos om: 1-1. Het gaf de thuisploeg vleugels en de Great Old ging nadrukkelijk op zoek naar een tweede treffer.

Antwerp erop en erover

Clement greep in door Dennis en Openda in de strijd te gooien. Veel beterschap bracht dat niet, integendeel. Lamkel Ze begon andermaal aan een rush voorbij Kossounou en zette scherp voor, waarna Sobol het leer via Mignolet in eigen doel tikte: 2-1. Een reactie kwam er via Vanaken, maar zijn schot werd geblokt en vloog nipt over.

© BELGA

Met nog een kwartier te gaan zette Openda Schrijvers op weg naar de gelijkmaker, maar de jonge Belg trapte onbesuisd over. In de slotfase geraakten de gemoederen een aantal keer serieus verhit, met een paar opstootjes en een resem gele kaarten als gevolg. Met nog drie minuten op de klok besliste Mbokani bijna de partij met een kopstoot, maar Sobol bracht redding op de lijn. Aan de overzijde kwam Club nog een aantal keer opzetten, maar ook in de vijf minuten blessuretijd hield de thuisploeg stand.

Club Brugge gaat zo de interlandbreak in met zijn eerste competitienederlaag van het seizoen. Blauw-zwart blijft wel sowieso leider.

Antwerp FC – Club Brugge 2-1.

Doelpunten: 25′ Schrijvers 0-1, 50′ Mbokani 1-1 (pen.), 64′ Mignolet 2-1 (own.)

Antwerp: Bolat, Buta, Hoedt, Arslanagic, De Laet, De Sart (90+4′ Seck), Haroun, Miyoshi (73′ Mirallas), Lamkel Ze, Mbokani, Rodrigues (62′ Benson).

Club Brugge: Mignolet, Kossounou, Mechele, Deli, Sobol, Balanta, Vormer, Vanaken, Schrijvers (85′ Diatta), Okereke (62′ Openda), Tau (55′ Dennis).

Gele kaarten: 33′ Haroun, 42′ Bolat, 45′ Miyoshi, 61′ Balanta, 65′ Lamkel Ze, 75′ Vanaken, 77′ Vormer, 78′ De Sart, 79′ Hoedt, 89′ Dennis.