Tweelingbroers Siebe en Bjarne samen in de ploeg bij Racing Waregem

Foto: De tweelingbroers Bjarne(19) en Siebe Defoor(18). (foto IVD)
Redactie KW

Tegen leider Oostnieuwkerke stonden Siebe en Bjarne Defoor voor het eerst samen aan de aftrap bij Racing Waregem. Siebe zette zijn sterke prestatie toen extra in de verf met een doelpunt. Nu de 19-jarige tweelingbroers samen mochten proeven van het grote werk smaakt dat naar meer.

“Het is de droom van elke jeugdspeler om door te stoten naar het eerste elftal en voor ons kwam die al enigszins uit”, vertellen Bjarne en Siebe Defoor.

“Ik denk dat wij onze voetbalgenen geërfd hebben van ons papa Steven. Hij was doelman bij Stasegem en toen hij de stap wilde zetten naar het eerste elftal ondervond hij hoe moeilijk het is voor een jeugdspeler om het vertrouwen te krijgen. Hij kreeg nooit zijn kans en stopte met voetballen.”

“Ook wij trokken onze eerste voetbalschoenen aan bij Stasegem, waar wij bij de U10 weggehaald werden door Pieter Demeulemeester, die toen jeugdtrainer was bij Racing Waregem en daar ook de scouting deed. Wij gingen die uitdaging graag aan omdat wij sportief een stap vooruit konden zetten. Het liep vrij goed tot bij de U14, waar het niet zo goed klikte met de trainer. Wij beslisten dan maar om over te stappen naar Harelbeke. Wij misten daar echter de familiale sfeer van bij Racing Waregem en keerden als U17 terug.”

“Als je het parcours ziet dat wij ondertussen afgelegd hebben, maakten wij de goeie keuze. Wel ondervonden ook wij dat je het als jeugdspeler moeilijker hebt om in het eerste elftal te geraken dan jonge spelers die over komen van een andere ploeg.”

Eerst op de bank

“Voor mij ging het nochtans snel, want onder Nico Cottenier kreeg ik een paar keer een zitje op de bank”, neemt Bjarne over. “Daarna speelde ik vooral bij de beloften, maar toen Enzo Vandewalle overnam van Xavier Lemmens en Thomas Blaton vertrok, kreeg ik mijn kans.”

“Ik moest langer wachten, maar zelfs als er slechts een van ons twee bij de kern is, gunnen wij het elkaar zeker en wij zijn zelfs elkaars grootste supporter”, pikt Siebe in. “Twee jaar geleden zat ik voor het eerst op de bank in de finale van de Beker van West-Vlaanderen, die wij wonnen tegen Wingene. Na ruim een uur mocht ik toen invallen en samen met mijn broer maakte ik de match rond.”

“In het tussenseizoen kwam er nogal wat versterking bij en het was weer wachten op een nieuwe kans. Tijdens de voorbereiding op het lopende seizoen en tijdens de bekermatchen kregen wij speelgelegenheid en Bjarne mocht aan de competitie beginnen op Wielsbeke. Hij raakte echter geblesseerd. Voor mij duurde het tot begin december om opnieuw bij de selectie te geraken. Daarna zaten wij in Lauwe samen op de bank, maar enkel Bjarne mocht invallen.”

Wij zullen ons blijven inzetten om op termijn een basisplaats af te dwingen

“En dan ons moment tegen Oostnieuwkerke, waar wij beiden aan de aftrap kwamen en ik zelfs de gelijkmaker scoorde. Jammer genoeg pakten wij toen geen punten. Uiteraard hopen wij verder te kunnen proeven van het eerste elftal. Voor de trip naar Poperinge zaten wij alle twee alvast bij de vijftien, maar die match werd afgelast.”

“We focussen nu op de partij tegen Dadizele. De afgelopen maanden was het een vallen en opstaan waardoor wij een stuk beneden de verwachtingen bleven. Tegen Dadizele moeten wij absoluut winnen en dan denk ik dat wij vertrokken zijn.”

Nieuwe overeenkomst

Bjarne en Siebe tekenden een nieuwe overeenkomst voor volgend seizoen, maar de concurrentie in de verdediging wordt voor de rechtsback en de centrale verdediger erg groot met de komst van Vanfleteren (Wingene) en Euvrard(Wetteren). Ook Demaitre (Wingene) werd aangetrokken.

“Dat zijn inderdaad ervaren spelers, maar met Manderick en Huysentruyt vertrekken er ook twee verdedigers. Wij zijn nog jong en wij zullen ons blijven inzetten om op termijn een basisplaats af te dwingen.”

Bjarne vindt het sterke punt van Siebe zijn verre voorzetten. Siebe looft dan weer het loopvermogen en de goeie centers van zijn broer. Verder zouden ze voor elkaar door een vuur gaan, maar daarvoor zijn het dan ook tweelingbroers. (IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier