Tweedeprovincialer WS Oudenburg kampt met financiële problemen

WS Oudenburg in betere tijden. © FROS
Redactie KW

Een aantal spelers heeft nog geld te goed van vorig seizoen. Het blijkt voor Oudenburg moeilijk om de premies te blijven uitbetalen.

WS Oudenburg is het seizoen in tweede provinciale A gestart met de ambitie kampioen te spelen en na drie jaar aan de top, zonder succes, eindelijk te promoveren naar eerste provinciale. Na de thuisnederlaag tegen Zedelgem kon het bestuur, met zes punten achterstand op leider Zwevezele, niets anders dan berusten in het feit dat de titel ook voor dit jaar niet meer mogelijk was. Mikken op promotie via eindronde blijft een gok.

Maximum 45 punten

Veel spelers hebben nog geld te goed van vorig seizoen. Cedric Rosseel, die vertrok naar SV Jabbeke, heeft zijn geld opgeëist (en gekregen) via Sporta. Dit seizoen blijkt het ook moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen en daarom organiseerde het bestuur vorige donderdag een crisisvergadering.

Daarbij werd aan de spelers uitgelegd dat de club het financieel moeilijk heeft en dat er besloten werd om ‘gegarandeerd’ 45 punten uit te betalen. Meer kan niet. WS Oudenburg telt nu al 41 punten. Dat betekent dat meerdere spelers straks in een aantal wedstrijden voor ‘het plezier’ zullen moeten aantreden. De reactie van de spelers zullen we kunnen zien in de komende wedstrijden.

Exodus?

Intussen is geweten dat meerdere spelers van WSO benaderd werden door andere ploegen. Fré Demeyere kan naar SV Oostkamp, Damme of Zedelgem. Keeper Christophe Vandekerhove kan naar Oostkamp of VV Oostduinkerke. Tobias Bilaey kan naar SV Bredene. Het is waarschijnlijk dat ook andere spelers zullen benaderd worden en mogelijk ook zullen vertrekken.

Vraag is wie nog zal blijven en of WSO in dergelijke omstandigheden nog eindronde zal halen? (FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.