Tweedeprovincialer SK Geluwe getroffen door het coronavirus

© (Foto Pixabay)
Redactie KW

De wedstrijd in tweede provinciale B tussen SK Geluwe en SK Nieuwkerke is zondagnamiddag uitgesteld en dat heeft niks te maken met de storm Odette of het regenweer.

Een basisspeler van de thuisploeg is immers getroffen door het coronavirus en werd opgenomen in het ziekenhuis. Hij voelde zich de afgelopen dagen fel verzwakt en werd getest op het coronavirus.

“We hebben dat zaterdag vernomen”, aldus voorzitter Kevin Vermont. “Ik heb goede contacten met de voorzitter van Club Roeselare. Ze zijn ook getroffen door het coronavirus en ik vroeg hem hoe ze dat daar aanpakken. We hadden ook contact met Voetbal Vlaanderen. Omdat het momenteel ‘maar’ gaat om één speler, hadden we mogen spelen.”

“Na contact met SK Nieuwkerke is de wedstrijd uitgesteld naar een latere datum. Om toch te spelen is het risico te groot. Ook uit respect voor SK Nieuwkerke vinden we een uitstel de beste keuze. Maandag en dinsdag zullen de spelers en de technisch staff zich laten testen en op basis van de resultaten gaan we beslissen wat we gaan doen. Ik veronderstel dat de training van dinsdagavond wordt geschrapt.”

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier