Tweedeklasser Cappuccino Waregem behoudt maximum

© Website Cappuccino Waregem

Op de derde speeldag van de competitie minivoetbal beleefden de West-Vlaamse eersteklassers weinig plezier. In tweede nationale was er wel succes voor enkele West-Vlamingen.

Op de derde speeldag van de competitie beleefden de West-Vlaamse eersteklassers weinig plezier. Dadizele moest op bezoek bij Deftinge en leed daar zijn eerste nederlaag van het seizoen. De thuisploeg begon sterk, maar Labarque en Delacluse milderden tot 3-2 bij de rust. In het tweede deel van de partij duwde Van Caester Dadizele in het verlies (6-2).

Derde opeenvolgende nederlaag voor Kortemark

De andere West-Vlaamse eerstenationaler Kortemark blijft puntenloos na een derde opeenvolgende nederlaag. Kortemark klom in het eerste kwart nochtans op een 2-0-voorsprong na doelpunten van Brogniez en Bardyn, maar na de pauze zorgde Erwetegem voor een totale ommekeer. Uiteindelijk eindigde de partij op 3-7.

In tweede nationale was er wel succes voor enkele West-Vlamingen. Cappuccino Waregem behoudt het maximum van de punten na een 7-5-zege in de derby tegen Ardooie. Ardooie klom in de aanvangsfase tweemaal op voorsprong via Vermeersch, maar in een spannende partij leidde Cappuccino halfweg met 4-3. De leider gaf die voorsprong daarna niet meer uit handen en aanvoerder Deweer, die in totaal vier doelpunten voor zijn rekening nam, verdubbelde in de slotfase het verschil.

Winst voor MVV Waregem

WDP Rollegem ging met 4-6 winnen bij Opel Haeck Drongen B. Neirijnck bracht Rollegem al vroeg op voorsprong en ook bij de rust leidden de West-Vlamingen nog met 2-3. Drongen geraakte in de derde periode langszij, maar Dermaut en Deloose hielpen Rollegem finaal aan de volle buit.

De partij tussen Brugge en MVV Waregem 74 begon met enkele minuten vertraging omwille van insijpelend water in de sporthal. Dat hield beide teams niet tegen om meteen stevig van start te gaan. Brugge kon via Schotte en Van Den Bergh 2-0 uitlopen, maar Delecluyse en Desmet bogen de situatie in het tweede kwart volledig om. In het slot leek Waregem eenvoudig de drie punten te pakken tot Van Nieuwenhuyse de 3-5-achterstand met twee rake acties uitwiste. Toch pakte MVV 74 nog de zege na doelpunten van opnieuw Delecluyse en Vanhoucke (5-7).

Derby Zedelgem-Rollegem

De derby tussen derdeklassers Zedelgem en Rollegem B werd beslist in het voordeel van de bezoekers (3-4). Rollegem leidde halfweg met 0-2 en kon die voorsprong op ervaring vasthouden tot het einde. De doelpunten van Creytens, Brysse en Temsamani volstonden voor Zedelgem niet. Dadizele B verloor met 8-4 bij Melsen. De partij tussen Zele en Oostkamp werd uitgesteld, terwijl Desselgem een vrij weekend had.

In vierde nationale A ten slotte staat MVV Waregem 74 B met het maximum van de punten aan de leiding. In de derby tegen Desselgem B had Baguet met vier doelpunten een belangrijk aandeel in de 3-8-overwinning van zijn ploeg.