Twee (of drie) nieuwe B-ploegen in vierde provinciale, twee andere houden ermee op

Zwevezele B speelt volgend seizoen in derde provinciale. (Foto WD) © Foto WD
Redactie KW

Ook volgend seizoen treden er acht (en misschien negen) B-ploegen aan in de West-Vlaamse provinciale reeksen. KSKV Zwevezele B en Wevelgem City B wisten zelfs al de promotie af te dwingen naar derde provinciale.

Twee seizoenen geleden verscheen de eerste B-ploeg op het toneel. KSKV Zwevezele zette de trend in West-Vlaanderen, toen nog onder de naam Eskavee Zwevezele, omdat toen nog geen twee fanionelftallen onder één en hetzelfde stamnummer mochten aantreden. Na een aanpassing in het reglement was dat sinds begin dit seizoen wel toegelaten. Prompt volgden zeven ploegen het voorbeeld van de Zwevezelenaren: Jespo Komen-Waasten B en KFC Poperinge B traden aan in vierde provinciale A, KSK Steenbrugge B en KSV Bredene B vergezelden Zwevezele B in de B-reeks en Wevelgem City B, Eendracht Wervik B en FC Helkijn B kwamen uit in vierde provinciale C.

Eerste promovendi

Volgende voetbaljaargang komen twee B-ploegen zelfs uit in derde provinciale. KSKV Zwevezele B en Wevelgem City B wisten via de eindronde te promoveren. Jammer genoeg zien we ook twee ploegen die het toneel al na één seizoen verlaten. KSV Bredene B en FC Helkijn B (Helkijn stopt zelfs met de A-ploeg en treedt enkel nog met jeugd aan) stoppen ermee.

Daartegenover zullen volgend seizoen twee – en misschien drie – nieuwe ploegen hun opwachting maken in vierde provinciale. KFC Izegem en KSV Veurne beslisten namelijk om ook een tweede elftal in stelling te brengen. Dosko Beveren besliste ook nog om met een B-ploeg te starten, al bekijkt het nog haar opties naar haalbaarheid toe. “Het klopt dat we een tweede ploeg hebben ingeschreven, haar het is nog niet zeker of die er effectief komt”, duidt voorzitter Philip Carron. “De beloften kunnen volgend seizoen niet langer op provinciaal niveau spelen en zagen het niet zitten om de stap naar het gewestelijk voetbal te zetten. Daarom zochten we naar een oplossing en kwam secretaris Francis De Westelinck zaterdag vragen of we geen tweede ploeg konden inschrijven. Zo konden die jongens hun voetbalevolutie verder zetten. Veel tijd om erover na te denken hadden we echter niet, want de deadline om in te schrijven was al vorig weekend.” Komend weekend zit het bestuur samen om de opties te bekijken.

Ook KSV Pittem nam de optie van een tweede elftal in overweging, maar zag uiteindelijk af van deze keuze.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier