https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Twee jeugdspelers tekenen semi-profcontract bij Cercle Brugge

Dimi Carré (l.) en Thibo Somers. © ACR
Redactie KW

Thibo Somers, 20 jaar, ondertekende een verbintenis in de vorm van een semi-profcontract bij Cercle Brugge. Doelman Dimi Carré deed hem dat voor.

Thibo Somers uit Klemskerke is de zoon van Luc Somers, gewezen speler van Club Brugge. Thibo begon op vijfjarige leeftijd te voetballen bij FC Varsenare, waar zijn vader jeugdtrainer was. Op zijn achtste ging Cercle hem daar scouten. Er volgde een test en vanaf de U9 werd hij lid van groen-zwart. Na zijn opleiding te hebben genoten doorheen alle facetten van Cercle Brugge jeugd, voetbalde Thibo de afgelopen twee seizoenen bij de beloften. Zijn goede prestaties worden nu beloond met een eerste semi-profcontract voor een seizoen. De aanvallende middenvelder begint de voorbereiding op het komende seizoen en ondertekende zijn contract tussen zijn examens door. Vrijdag is zijn laatste examen binnen zijn opleiding bachelor als kinesitherapeut in Brugge. Als als hij slaagt, heeft hij volledig zijn eerste jaar en een deel van zijn tweede jaar achter de rug en moet hij komend seizoen enkel nog een deel van het tweede jaar doen.

Dimi Carre werd op 13 juni negentien jaar. Hij is afkomstig uit Pittem en mocht twee seizoenen terug reeds de voorbereiding met de A-kern meemaken. Hij mag dit nu opnieuw doen en begon zo aan zijn vijfde seizoen bij Cercle. Daarvoor was hij actief bij SK Deinze. Hij werd eigenlijk door Waregem gehaald als spits, een seizoen later stond hij in doel. Vorig seizoen stond Dimi frequent onder de lat bij de beloften van groen-zwart. Ook hij tekende een verbintenis met Cercle voor een seizoen, in combinatie met zijn studies, een opleiding business management in Kortrijk.

Eerder tekenden de eigen jeugdspelers Robbe Decostere uit Kortemark en Olivier Deman uit Knokke-Heist ook al contract bij Cercle Brugge.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten