Twee doelvrouwen voor Dames Wevelgem City en dat is een luxeprobleem

Redactie KW

SV Wevelgem City heeft in tegenstelling tot veel tegenstanders het geluk om te beschikken over twee doelvrouwen. Deze zomer maakte Céline Gonce de overstap van SW Ladies Harelbeke B. Daardoor krijgt doelvrouw Feten Boumakel concurrentie.

Gonce speelde vorig seizoen bij Harelbeke maar ging op zoek naar een nieuwe uitdaging. “Wevelgem was al snel een goede optie. Het is vlakbij Menen waar ik woon. Ik kende er al onze kapitein Kelly Gillebert van mijn periode bij Harelbeke toen nog onder naam DVC Zuid-West. Bovendien maakte Els Vandenbogaerde, een vriendin van mij die ook bij Harelbeke speelde, mee de overstap naar Wevelgem. Genoeg redenen dus om voor Wevelgem te kiezen. Ik ben er ook al helemaal ingeburgerd. Ik ben nogal sociaal waardoor ik het makkelijk met iedereen kan vinden.”

Concurrentie

De concurrentie met andere doelvrouw Feten Boumakel schrikt de 30-jarige Gonce niet af: “Ik zie het als een luxe om een back-up te hebben. Ik werk bij de NMBS en moet dus regelmatig ook in het weekend werken. Dat er dan een ervaren keepster is die jou kan vervangen, is mooi meegenomen.”

De 26-jarige Boumakel ziet nog een extra pluspunt: “Stel dat één van ons twee geblesseerd raakt, dan kan die volledig uitrusten. Terwijl we ons nu misschien forceren om snel terug fit te zijn uit schuldgevoel dat we onze ploeg in de steek laten.”

Wie de nummer één wordt van trainer Olivier Vervacke is zelfs voor de dames nog niet duidelijk

Afgelopen zondag was de eerste keer dat beide dames fit en ter beschikking waren maar tegenstander Brielen Sport gaf forfait. Het is dus afwachten tot komende zondag wie van de twee dames de voorkeur krijgt. “Ik zou het normaal vinden als Feten in doel staat. Zij heeft heel de voorbereiding meegemaakt, ik niet. Tijdens een voetbaltornooi brak ik mijn enkel. Nu ben ik terug fit maar ik ga wel nog altijd naar de kinesist. Het is al een prestatie om op drie maanden terug paraat te zijn.”

Wie de nummer één wordt van trainer Olivier Vervacke is zelfs voor de dames nog niet duidelijk. “Het is afwachten. Ik was vorig weekend wel verrast dat we allebei geselecteerd werden. Maar dat is ook typisch aan onze ploeg, iedereen verdient een eerlijke kans”, aldus Feten Boumakel die in Bissegem woont.

Ook veldspeler

Zowel Gonce als Boumakel kunnen ook ingeschakeld worden als veldspeler. “Allebei hebben we daar ervaring mee. Ik begon mijn voetbalcarrière als keepster maar de seizoenen erna heb ik vaak op het veld gestaan en dat op verschillende posities. Het vaakst zag je mij wel als laatste man of op de flank. Dat kan dit seizoen opnieuw”, aldus Boumakel.

Céline Gonce speelde vorig seizoen ook matchen als verdediger bij het C-team van Harelbeke. “Al is het door mijn enkel momenteel nog niet mogelijk om al in duel te gaan”, geeft Céline Gonce. Maar ik zou er dus geen probleem mee hebben om dit seizoen wedstrijden als verdediger af te werken. Ik geniet evenveel van een goede save als van een goede pass.” (AHB)