Trent Sainsbury (KV Kortrijk) blikt terug op de 5-5 van vorig seizoen tegen Beerschot

Trent Sainsbury trapt de 5-5 tegen de touwen. © VDB
Redactie KW

Trent Sainsbury (29) herinnert zich de wedstrijd tegen Beerschot van vorig seizoen als geen ander. De Australiër scoorde in de toegevoegde tijd de 5-5 en voorkwam zo een nederlaag voor de Kerels. “Als verdediger was het geen goeie prestatie, vijf tegengoals slikken is ronduit slecht.”

Het zou heel raar zijn als de match van zaterdag tegen Beerschot hetzelfde scenario zou kennen. Vorig seizoen zagen we een waar spektakelstuk met tien goals in het Guldensporenstadion. KV Kortrijk kwam 2-0 op voorsprong. Maar kort na de pauze stond het al 2-3 voor Beerschot. Nog voor de zeventigste minuut stond er een 4-3-tussenstand op het scorebord. In het slot van de wedstrijd keerde Beerschot de rollen weer om: 4-5. Een filmscenario van Alfred Hithcock is er niets bij. Maar het delirium moest nog volgen. In de extra tijd tekende Trent Sainsbury voor de 5-5. “Ik herinner het me nog goed: de Beerschot-spelers wilden de buitenspelval opzetten. Maar er bleef er eentje staan. Ik probeerde dat te omzeilen”, zegt de Australiër. “Ik trapte zo hard als ik kon, I smashed the ball, gelukkig verdween mijn poging in de netten.” Sainsbury bekijkt het ook nuchter. “Als verdediger was het geen goeie prestatie, vijf tegengoals slikken is ronduit slecht… Toch was deze match de moeite waard. Over tien jaar zullen de mensen zich deze wedstrijd nog altijd herinneren, zo’n vooroorlogse score. A Jupiler Pro League-classic.”

Het lijkt ons niet echt plausibel dat we weer zo’n verloop zullen krijgen. Beerschot bengelt onderin. “Maar ze wonnen vorig weekend wel voor het eerst tegen Seraing”, zegt Sainsbury. “Ik ken hun interne keuken niet, maar ik weet wel dat ze veel pech gekend hebben met rode kaarten.”

Vijf clean sheets

Het getal vijf staat centraal in dit artikel. KV Kortrijk hield al vijf keer de nul dit seizoen. “Dat is een van onze doelstellingen: de ploeg zijn die het meest de nul kan houden. Het is mooi om te zien dat we daar al vijf keer zijn in geslaagd. We houden dat doel in ons achterhoofd.” Sainsbury is een sterkhouder bij de Kerels, maar de Australiër ziet zijn contract in juni 2022 aflopen. “Er is nog een optie in mijn contract om een jaar te verlengen. Na februari zullen we dat wellicht bespreken. Eigenlijk ben ik er nog niet echt mee bezig. Ik amuseer me hier, ik ben goed in vorm en ik speel voor de nationale ploeg. Mijn jong gezinnetje vermaakt zich prima in Kortrijk. We zien wel wat de toekomst brengt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier