Steven Fortes is bij KVO Kaapverdische vervanger voor Jack Hendry

© Belga
Redactie KW

De vervanger van Jack Hendry is de Kaapverdiër Steven Fortes (29). Hij komt op huurbasis over van het Franse Lens en speelde eerder al 24 wedstrijden in de Franse eerste klasse.

Fortes brak door bij de Franse tweedeklasser Arles in het seizoen 2013-2014. In zijn eerste seizoen was hij meteen basisspeler en dat leverde hem dadelijk een transfer op naar reeksgenoot Le Havre. Daar bleef hij gedurende drie seizoenen een sterkhouder in het hart van de defensie.

In 2017 maakte hij de overstap naar Toulouse, in de Franse Ligue 1. Daar bleef hij anderhalf jaar, tot hij in januari 2019 tekende bij Lens, opnieuw in de Ligue 2. Met Lens promoveerde hij in 2020 naar eerste klasse. In Lens vatte hij dit seizoen aan. Zo startte hij nog in hun openingsmatch tegen Stade de Rennes. De Noord-Fransen lenen hem nu dus uit aan KVO.

Snel schakelen

“We moesten snel schakelen na het vertrek van Jack maar we zijn tevreden dat we Steven Fortes binnen halen als zijn vervanger”, reageert executive president Gauthier Ganaye. “Hij heeft ervaring zat en moet in onze jonge kern de leidersrol op zich kunnen nemen. Bovendien hanteert Lens ook een Gegenpressing-systeem. Onze manier van spelen heeft dus geen geheimen voor hem. Hij heeft alle kwaliteiten om succesvol te zijn in ons systeem: sterk in duels, altijd vooruit verdedigend,… Hij zal zich dus snel kunnen integreren in onze groep. Hij komt net terug van een lichte blessure maar sluit maandag al aan bij de groep.”

Steven Fortes zal zich snek thuis voelen bij KVO. Kenny Rocha is een landgenoot, Thierry Ambrose is een ex-ploegmakker en zelfs een vriend van hem.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier