Essevee haalt sneltrein Dereck Kutesa (23) uit Frankrijk

Dereck Kutesa komt over van Reims. © gf
Redactie KW

Zulte Waregem heeft de 23-jarige Dereck Kutesa weten te strikken van het Franse Stade de Reims. Het huurt de speler en bedwong ook een aankoopoptie.

De Zwitser speelt doorgaans als linksbuiten en werd gekenmerkt door een enorme snelheid. De flankspeler speelde mee in 42 matchen in de Ligue 1, waar hij twee keer tot scoren kwam. Reims plukte hem twee jaar geleden weg uit zijn geboorteland bij FC St. Gallen voor 1,7 miljoen euro. Daarnaast beschikt hij ook over een Angolees paspoort, maar kwam uit voor diverse Zwitserse jeugdelftallen. Essevee liet ook zijn oog vallen op Nana Ampomah van Antwerp, maar met het aantrekken van Kutesa zal deze transfer waarschijnlijk van de baan zijn.

Versterking op de flank

“Ik heb meteen het gevoel dat de trainer, de volledige club en het management geloven in mijn kwaliteiten”, klinkt het bij Dereck. “Ik sprak met Wout Faes, Thomas Foket en Thibault De Smet over Zulte Waregem en zij waren erg lovend. Ik ben dan ook erg blij om hier te zijn.”

“Het was geen geheim dat we op de flank nog op zoek waren naar een extra speler”, vertelt Eddy Cordier. “Met Dereck hebben we opnieuw iemand aangetrokken die past binnen onze filosofie en speelstijl.”

Wat er nu nog met Dompé gebeurt, is de vraag. Er is interesse uit Engeland. (EC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier