Anthony Musaba kiest na Cercle Brugge voor Heerenveen

© AC
Redactie KW

De Nederlandse aanvaller ligt onder contract bij AS Monaco. Nadat hij vorig seizoen werd uitgeleend aan Cercle Brugge trekt hij nu naar het noorden van Nederland, waar hij tot eind dit seizoen zal voetballen voor SC Heerenveen.

De twintigjarige Anthony Musaba brak in het seizoen 2019/2020 door bij NEC in Nijmegen en werd toen voor vijf jaar vastgelegd door AS Monaco. De eigenaar van Cercle Brugge stalde de aanvaller vorig seizoen bij groen-zwart waar hij in 29 competitiewedstrijden zes keer kon scoren. Dat was vooral onder trainer Paul Clement. Na diens vertrek kwam de Nederlander nog weinig in de basis.

Hij keerde in juni naar het Prinsdom terug waar hij in aanloop naar dit seizoen de voorbereiding met AS Monaco meemaakte. Nu lijkt hij daar opnieuw een speler op overschot, ondanks zijn invalbeurt tijdens de CL-voorronde wedstrijd tegen Sparta Praag.

Hij gaat nu voor SC Herenveen voetballen om zich daar verder te ontwikkelen. Anthony Musaba kan overigens dit seizoen zijn tweelingbroer Richie tegenkomen in de Eredivisie. Hij is terug bij Fortuna Sittard, na een uitleenbeurt aan FC Dordrecht.

(ACR/ Foto ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier