Trainer Philippe Clement verlengt contract bij Brugge

© BELGA
© BELGA
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Philippe Clement zal ook volgend seizoen in de dug-out van Club Brugge zitten. Zijn lopende contract van een jaar werd omgezet in een contract van onbepaalde duur. Clement werd het hof gemaakt door een paar buitenlandse clubs, waaronder Schalke 04, maar kiest dus voor een verlengd verblijf bij de ploeg die hij twee seizoenen op rij naar de titel leidde.

Het zat eraan te komen dat Clement bij Club zou blijven. “Ik ben hier al achttien jaar, het zal iets heel speciaals moeten zijn om me hier weg te krijgen,” liet hij recent nog optekenen. Ook CEO Vincent Mannaert was in Extra Time duidelijk over de intenties: “Wij willen voortwerken met Clement. Indien hij niet bij ons blijft, zal dat zijn keuze zijn.”

Zo ver is het dus niet gekomen. Zijn contract, dat zou aflopen in juni 2022, werd omgezet in eentje van onbepaalde duur. “Philippe is een topcoach die het huis kent en kan werken in de multidisciplinaire omgeving die Club Brugge op vandaag is. Door het contract om te zetten in eentje van onbepaalde duur geven we beide partijen de kans om evaluatiemomenten in te bouwen zonder ons vast te pinnen op een vooraf vastgelegd aantal seizoenen,” gaf Mannaert aan op de officiële website van de club.

Nieuw succes

De 47-jarige Clement, ex-speler en voormalig assistent bij blauw-zwart, volgde in de zomer van 2019 Ivan Leko op bij Club, nadat hij met KRC Genk de titel veroverd had. Dat kunstje deed hij de twee seizoenen nadien in het Jan Breydelstadion over. “Na eerdere titels in 2020 en 2021 gaan Club en coach Clement volgend seizoen opnieuw op zoek naar nationaal en internationaal succes”, schrijft Club in een mededeling.

“Ik ben verheugd dat ik ook volgend jaar hoofdcoach van Club zal zijn”, reageert Clement. “In 18 jaar Club heb ik al heel veel mooie dingen mogen meemaken, maar ik zie ook nog heel wat mooie uitdagingen voor de toekomst. Uitdagingen die mij enorm motiveren. Ik kijk al uit naar de start van de nieuwe voetbalcompetitie, hopelijk met publiek.” (JT/BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier