Trainer Diederik Pattyn gaat met VKW Vleteren (4D) op bezoek bij zijn ex-club

Diederik Pattyn trakteerde spelersgroep meteen op spaghetti. (foto EF)
Redactie KW

VKW Vleteren is onder de nieuwe trainer Diederik Pattyn het nieuwe jaar begonnen met een overwinning. Op bezoek bij SK Elverdinge werd gewonnen met het kleinste verschil.

“Ik had mezelf wat druk opgelegd door voluit te gaan voor een zege tegen één van de titelkandidaten en natuurlijk omdat Elverdinge mijn geboortedorp is”, vertelt Diederik Pattyn. De nieuwe trainer van VKW Vleteren beseft echter heel goed dat een nederlaag in Westouter komende zondag de stuntzege tegen SK Elverdinge vlug zou doen vergeten. “We brengen dan wel geen academisch voetbal, maar we strijden voor elke bal om zo elk duel te winnen en dat levert vaak punten op in vierde provinciale. Die ervaring als trainer heb ik ondertussen wel.”

Eindronde

Pattyn was het laatst aan het werk in FC Westouter, de club waar hij zondag op bezoek gaat. “We maken die verplaatsing met de ambitie om een goede prestatie neer te zetten. Het resultaat kan al bepalend zijn of we kunnen meedingen naar een eindrondeticket of niet. In dat opzicht is ook de wedstrijd tegen KSK Vlamertinge B belangrijk. Een ploeg die onderaan het klassement staat, kan soms gevaarlijker zijn om tegen te spelen dan een ploeg die bovenaan meedraait. Positief om horen is zeker dat het bestuur meegaat in het verhaal van de eindronde. Er is van bestuurszijde alvast geen enkele druk. Tussen de huidige tweede en de zevende in de stand ligt nu een puntenverschil van zevenpunten. Dus daar is nog alles mogelijk.”

De zege in Elverdinge werd ondertussen flink gevierd met een spaghetti op kosten van de trainer. “Die zege bezorgde me dan ook een mooie entree bij de club. Ik wou de voorzitter niet ontgoochelen.” Met die voorzitter nam Diederik Pattyn al de eerste contractbesprekingen door. “Van de huidige kern vertrekt alleen Bert Heytens. Hij is inmiddels 38 jaar en wil zijn loopbaan afsluiten met vrienden in Veurne.” (MDN)

Zondag 12 januari om 14.30 uur: FC Westouter – VKW Vleteren.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.