Torhout zwaar onderuit in Zaventem

Tim Van Den Bogaerde scoorde de 3-2 vanop de stip. © (Foto VDB)

Het gaat van kwaad naar erger met Torhout KM. Een nieuwe en dit keer nog vroegere uitsluiting maakte dat KM meer dan vijf kwartier met tien moest spelen uit bij Woluwe-Zaventem. Bij de rust was het 2-1, maar de cijfers werden in de slotfase heel zwaar (6-2). Samen met SV Oostkamp blijft KM puntenloos na vier wedstrijden. Komend weekend is het met de komst van Merelbeke meteen van moeten.

Na de 0 op 9 verraste Bruno Debo door Gianni Sennesael alweer op de bank te posteren. Nochtans leek het experiment met hoge flanken en infiltrerende middenvelders tegen Zwevezele niet echt een succes, de doelpunten kwamen toen van individuele acties van de flankspelers (Hollevoet en Shema). Nu stond er met Victor Christiaens wel een aanvaller op het veld. Neu (meniscus) , Verhelst (lichtgeblesseerd) en Steur (geelgeschorst) ontbraken.

Nog voor het eerste kwartier voorbij was liep KM tegen de derde rode kaart van het seizoen aan. Aron Defevere bezondigde zich aan een trekfout net voor de zestien nadat hij zelf balverlies had geleden en scheidsrechter Bart Berckvens trok rechtstreeks rood. Nadat Goddeeris en Cordie al via twee gele kaarten werden uitgesloten tegen Lebbeke en op Jong Lede en Darren Steur na drie matchen evenveel kaarten telde en dus een gele schorsing, was het nu dus direct rood.

Na 23 minuten scoorde Gharmaoui, de 1-0 voor de thuisploeg. Dik vijf minuten later werd het 1-1 dankzij Jonathan Stael, die profiteerde van een steal van Harry Hollevoet. Kort voor rust scoorde Bossekota, ooit nog een half seizoen op de loonlijst van Cercle Brugge, de tweede lokale treffer – alweer een vermijdbaar doelpunt – en tot overmaat van ramp had KM nog de 2-2 binnen bereik maar zowel Shema als Van Den Bogaerde (in de rebound) mikten op het doelhout.

Net na de pauze zorgde Mjahed voor afscheiding (3-1). KM had halfweg Sennesael ingebracht voor de jonge rechtsback Bouckaert, en kwam nog even aansluiten via een door Tim Van Den Bogaerde omgezette strafschop na een handsbal. Niet voor lang want Bossekota scoorde zijn tweede (4-2). De jonge Cedric Strobbe kwam er nog in (maakte zijn debuut in de oefenmatch tegen Club) voor Shema en ook Enrique Tanghe mocht nog invallen, veel baatte het niet, in de laatste tien minuten verzilverde de thuisploeg het numerieke overwicht met nog twee doelpunten. Vanderbeken was in een aantal één-tegen-één situaties nog de sterkste geweest. Bruno Debo was ontgoocheld omdat hij Woluwe-Zaventem absoluut geen sterke ploeg vond en zijn ploeg de goals weggaf. Niettemin schuift hij de verantwoordelijkheid niet van zich af en hoopt hij dat de spelers ook eens zelf in de spiegel zullen kijken.

Torhout KM: Vanderbeken; Bouckaert (46′ Sennesael), Goddeeris, Cordie, Defevere; Stael, Vanysacker (75′ Tanghe); Shema (70′ Strobbe), Van Den Bogaerde, Hollevoet; Christiaens

Doelpunten: 23′ Gharmaoui 1-0; 29′ Stael 1-; 40′ Bossekota 2-1; 50′ Mjahed 3-1; 57′ Van Den Bogaerde (pen.) 3-2; 63′ Bossekota 4-2; 80′ Millet 5-2; 87′ Kalonji 6-2.

Rode kaart: 12′ Defevere.