Torhout KM zet scheve bekersituatie recht: 3-1 tegen Kleit Maldegem

Torhout KM wint met 3-1 van Kleit Maldegem (archiefbeeld) © VDB

Torhout KM speelde een abominale eerste helft tegen tweede provincialer FC Kleit Maldegem.

Het begon nog redelijk met een goal van Coppin op voorzet Simoens (4′), afgekeurd voor nipt buitenspel. Daarna viel het volledig stil en konden de Oost-Vlamingen hun voet zetten naast de thuisploeg die wel balbezit hadden, maar er niets van bakten. Met een schot van Ost mikten de bezoekers voor het eerst tussen de palen, Meeuws pakte, en één minuut later werd het 0-1. Een mislukt schot werd door centale verdediger Rys in doel gedevieerd (0-1).

Een reactie had KM niet in huis. Meeuws hield Vanhulle van een tweede goal, maar er bleek ook voor offside gevlagd. Pas kort voor de pauze een Torhoutse reactie: Declercq stuurde zijn vrije trap rakelings naast, een lobbal van Lagrou had evenmin succes.

Na de pauze benutte Lagrou een vrije trap (1-1). Diezelfde Lagrou legde tien minuten later af en Hollebeke -de minste man bij de thuisploeg- kon niet meer missen (2-1). Twee keer was Coppin met een deviatie dicht bij de 3-1. Hollebeke tikte die tenslotte wel binnen (3-1), al blijft het een weinig overtuigende zege.

Volgend weekend trekt KM naar de regio Namen voor een duel tegen eerste provincialer Grand-Leez.

Doelpunten: 24′ Rys 0-1; 55′ Lagrou 1-1; 66′ Hollebeke 2-1; 88′ Hollebeke 3-1.