Torhout KM wint op de valreep bij Wolvertem-Merchtem (1-2)

© VDB
Redactie KW

Torhout KM heeft een uitstekende zaak gedaan in het degradatiedebat door de winst op Wolvertem-Merchtem.

Op zaterdag waren Wervik (0-2 thuis tegen Lebbeke) en Kampenhout (1-0 verlies op Melsele) onderuit gegaan en SV Oostkamp geraakte niet voorbij Wingene (1-1). Op zondag kreeg Woluwe-Zaventem nog een 7-1 aan zijn broek op Pepingen-Halle. Van de laatst vijf was KM dus de enige die drie punten pakte, en Oostkamp de enige andere ploeg die een punt pakte.

Geen Goddeeris, Shema en Coulibaly in de selectie. Het eerste kindje van Thomas Goddeeris ligt in de kliniek, reden waarom de rechterverdediger de laatste weken enkele trainingen miste en hij zelf vroeg om deze match aan zich te laten voorbijgaan. Shema belde af wegens ziekte. Problematisch is de situatie van Elimane Coulibaly. Vorige week, tegen Oostkamp, wou hij wel op de bank zitten (na twee eerdere weigeringen) en viel in, en scoorde nog de late vijfde goal, ook al was zijn kwartier voordien weinig indrukwekkend. Nu wou de Senegalees weer niet op de bank zitten.

Darren Steur begon na een lange afwezigheid nog eens aan de match maar zou kort na rust geblesseerd uitvallen en vervangen worden door Anouk Vanysacker, die deze week zijn contract verlengde en nu ook als verdediger wordt ingeschakeld.

Het eerste doelgevaar kwam na 8 minuten, een voorzet van Neu voorbij een gans pak spelers én doelman Vandervorst moest goed tussenkomen of er was aan de tweede paal gescoord. Op het kwartier zag Vanaudenaerde tot zijn eigen opluchting de bal die van hem kwam net aan de goeie kant van de paal buiten gaan of er stond een owngoal achter zijn naam.

Steur stuurde nog een vrije trap over de lat en een voorzet van Hollevoet vanop de verlengde doellijn, een kopbal van Simoens en een verdediger die de bal met de hand op de lijn redde. Referee Torbeyns had het niet gezien én de rode kaart en logische penalty bleven dus uit. In de laatste vijf minuten moest Brandon Vanderbeken twee klassereddingen uit zijn mouw schudden, onder andere op een poging van Baldewijns en hij zag ook nog een bal tegen de onderkant van de lat gaan na een hoekschop. 0-0 halfweg en daarbij lag vooral de niet-gefloten penalty op de lever van de bezoekers.

In het vierde kwartier ging het spel op én neer, niet met open kansen. Na een goed uur ging de bal toch op de stip voor Torhout. Een verdediger ging bij een voorzet op Van den Bogaerde hangen en trok hem neer. Deze keer had Torbeyns het gezien én Declercq nette zijn tweede penaltytreffer voor KM (0-1).

Bijna 0-2 zeven minuten later toen Hollevoet zijn poging op de lijn (of er achter ?) zag gekeerd, de referee had ergens een fout gezien. In plaats daarvan werd het 1-1. Een voorzet vanop de flank, Vanderbeken verliet zijn doellijn maar keerde terug. Connor Laerenbergh had het in de smiezen en profiteerde om de gelijkmaker binnen te plaatsen.

De match leek ook op die stand te zullen einidigen, trainer Debo verving Stael en Neu door Christiaens en Couwyzer. In de slotminuut zorgde die jonge invaller, Matteo Couwyzer, vanop een centrale positie voor een mooie pass op de op rechts doorstomende Simoens, die de bal overhoeks binnenschoot (1-2). Dolle vereugde bij de bezoekers.

Klein minpunt : zowel Defevere en Neu kregen hun derde gele kaart en missen dus de match van zaterdag tegen Melsele, waarvoor Vanaudenaerde ook al geschorst is (rood in Wingene). Bovendien is niet duidelijk hoe erg de blessure van Darren Steur is.

Hoe dan ook, KM Torhout springt over Wervik naar de barrageplaats, heeft weliswaar maar één punt voorsprong op de tabaksploeg maar wel al vijf en zes op Woluwe-Zaventem en Oostkamp. En nog belangrijker : op één punt van de veilige plaats, die nu door Kampenhout wordt ingenomen.

(DACH)

Torhout KM speelde met : Vanderbeken; Steur (49’Vanysacker), Cordie, Vanaudenaerde, Defevere; Declercq, Neu (84’Couwyzer), Stael (76’Christiaens); Simoens, Van den Bogaerde, Hollevoet.

Doelpunten : 62’Declercq (pen.) 0-1; 71’Laerenbergh 1-1; 90’Simoens 1-2.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier