Torhout KM verzekert behoud met zege in slotfase

Coulibaly bezorgde Torhout KM het behoud met een goal in de slotminuten. © (Foto VDB)
Redactie KW

Torhout KM kon het behoud verzekeren mits winst tegen Zelzate, het nummer zes in de klassering. Dan moest het niet kijken hoe naaste achtervolgers SV Oostkamp (thuis tegen Pepingen-Halle) en Wervik (thuis tegen Melsele) het er vanaf brachten, beide ploegen hadden slechts één punt minder. KM wist dus wat te doen en won uiteindelijk met 3-2.

Iedereen mocht gratis binnen en er was dus veel volk op de Velodroom. Torhout had stress en kon weinig forceren tegen een gretig Zelzate. De Oost-Vlamingen hadden nog een waterkansje op de derde periodetitel en kon Doran Mertens de titel van topscorer bezorgen. De bezoekers waren beter. Van Buyten kwam in de eerste 20 minuten twee keer in scorepositie maar mikte hoog over of te slap. Tussenin werd na een een-twee tussen Hollevoet en Shema het schot van laattgenoemde afgeblokt. Na een fout van Simoens op Mertens zette die laatste zelf de strafschop om. (0-1). Een goal van Antwi Maniu werd voor buitenspel afgekeurd. Na een kort genomen hoekschop trok Cools-Ceuppens voor en Mertens kopte zijn tweede binnen (0-2). Een slap KM leek zo bij de rust verloren omdat Oostkamp (toen 3-2 tegen Pepingen-Halle) en Wervik een beter resultaat hadden.

Na de pauze drukte KM maar zonder veel overtuiging. Een poging van Shema ging nipt naast. Neu vond doelman De Vleesschauwer op zijn weg en ook aan de overzijde voorkwam Meeuws twee keer erger met de voet op pogingen

van Cools-Ceuppens en de onvermijdelijke Mertens. De 0-3 hing in de lucht maar kwam er niet.En dat was het geluk dat KM had. Want terwijl de bezoekers zich zegezeker achten viel de aansluitingstreffer eerder onverwacht. Simoens kopte een voorzet vanop links tegenhoeks binnen (1-2) en dat gaf de burger moed. Het waren nu bezoekers die niets meer konden en voortdurend de bal verloren. De 2-2 kwam er al snel via een prachtige afstandsschot van Jason Neu, die de bal vanop 22 meter in de winkelhaak poeierde. Nog één keer moest Jasper Meeuws vier minuten voor tijd op een poging van Quintelier was cruciaal, hij tikte de bal over. En één minuut later werd Christiaens op links vrijgespeeld, zijn voorzet werd aan de tweede paal binnen gekopt door de hoogopverende Coulibaly, die na een klein uur was ingevallen. Die 3-2 liet KM zich niet meer ontglippen. Terwijl de spelers feest vierden kwam het bericht dat Oostkamp gelijkspeelde en Wervik verloor, al deed dat er feite niet meer toe.

Torhout KM: Meeuws; Simoens, Cordie, Vanaudenaerde, Defevere; Declercq,Vanysacker (57′ Coulibaly), Neu; Hollevoet (90′ Goddeeris), Christiaens, Shema.

Doelpunten: 26′ Mertens 0-1 (strafschop), 36′ Mertens 0-2, 74′ Simoens 1-2, 78′ Neu 2-2, 87′ Coulibaly 3-2.

(DACH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.