Torhout KM verliest ook bij Zelzate (2-1)

Samen met SV Oostkamp blijft Torhout KM onderin hangen in derde amateurs A. Het ging onderuit in Zelzate met 2-1.

Halfweg stond nog een bemoedigende 1-1 op het bord. Zelzate staat wel beduidend hoger (derde na deze match). Van de laatste zes haalden alleen Wervik én Kampenhout één punt, allebei buitenhuis. Toch bedraagt de kloof met de ploegen voor KM (Oostkamp heeft nog één punt minder) al vier, vijf en zeven punten. De degradatiestrijd is iets voor de laatste zes en daar zitten 3 West-Vlaamse clubs bij.

Omdat ook de thuisploeg in groene uitrusting speelt deden de bezoekers het in een roodwitte uitrusting. Tresor Shema bracht na 12 minuten KM op voorsprong met een prachtig doelpunt. De Rwandees met Nederlands paspoort, soleerde vanop links naar binnen en knalde onhoudbaar in de verste hoek. Een goal zoals hij één week eerder ook afleverde.

De lokale spits, Doran Mertens, topscorer in de reeks met 10 goals, zorgde met zijn elfde van het seizoen, na 25 minuten voor de verdiende gelijkmaker. Vanderbeken hield tot aan de rust zijn netten vrij, de thuisploeg had die voorsprong kunnen wettigen bij de rust.

De tweede helft was het een beetje eenrichtingsvoetbal van de thuisploeg. Torhout kwam er niet uit, alle doelgevaar was aan de kant van Zelzate, met her en der een kans én goeie tussenkomsten van Vanderbeken. Een kwartier voor tijd zorgde aanvoerder Vandenhende voor de voorzet, die door Verhelst met het achterhoofd in doel ging, 2-1 dus.

Goddeeris pakte nog zijn derde gele kaart, de rechterflankverdediger mist daardoor de laatste match van het kalenderjaar.

(DACH)

KM speelde met : Vanderbeken; Goddeeris, Verhelst, Defevere, Willems (46’Van Wijk); Vanysacker,

Van Den Bogaerde; Hollevoet (80’Neu), Christiaens, Shema; Coulibaly (66’Stael).

Doelpunten : 12’Shema 0-1; 25’Mertens 1-1; 73’Verhelst o.g. 2-1.