Torhout KM verliest met 2-4 en blijft in zelfde bedje ziek

Het gaat van kwaad tot erger: KM Torhout blijft op de sukkel. Nieuw thuisverlies, tegen Zelzate, de ploeg waar het vorig seizoen het behoud kon afdwingen. Bij de rust was de match al gespeeld met een 0-4 tussenstand. KM deed nog iets terug na de rust. Niettemin is de conclusie dat het dit seizoen weer een strijd voor het behoud wordt. Opnieuw…

Trainer Didier Degomme was furieus na afloop, maar vooral halfweg. “Lang geleden dat ik me zo kwaad heb moeten maken, het was ook nodig. Twee individuele fouten (van Declercq en Ballegeer) lagen aan de basis van die vroege 0-2. Er waren nog een pak terkortkomingen. Ik panikeer niet maar sommige spelers mogen zich stilaan ongerust maken.”

Veel slechter kan een match niet beginnen. Torhout KM begon al met al wat druk na de 1 op 9 en stond na 3 minuten al 0-2 achter. Na de eerste voorzichtige aanval van de thuisploeg leverde de tegenactie een vrije trap op. Notteboom trapte die, Vandenhende kopte mooi maar ongehinderd overhoeks binnen (0-1). De volgende tegenactie was weer raak. Nogal dom balverlies van Ballegeer die zich in een dribbele verslikte, de bal belandde op links bij Doran Mertens en de bezoekende topschutter versloeg met een fraaie lob Vanderschaeghe (0-2).

0-3

Torhout was al van slag, je zou van minder, en even later knalde Koffi maar net naast de kruising. Pas dan kwam de eerste doelpoging, een verdienstelijke knal van Simoens, een metertje naast. Nog in de eerste 20 minuten was Antwi dicht bij de 0-3, Vanderschaeghe en Schmisser konden met enige meeval vermijden dat de bal over de lijn ging. Rond het halfuur maakten de bezoekers de match meteen af. Weer Mertens die profiteerde van zwak verdedigen, met 0-3 was het al afgelopen na één derde van de match. Het mes kwam nog dieper in de wonde met een vierde treffer voor de rust, Antwi kon binnenduwen nadat de bal slordig was weggewerkt.

Eerredder

De eerredder kwam vrij vroeg na de rust, Coppin devieerde aan de eerste paal een voorzet vanop links (1-4). Het bracht wat evenwicht in de partij, maar de diepe ballen van de bezoekers zorgden toch regelmatig voor gevaar. Vanderschaeghe speelde goed mee buiten de rechthoek en moest er een paar keer snel uitkomen. Halfweg de tweede helft zagen we de rentree van Anouk Vanysacker, eerste officiële wedstrijdminuten van het seizoen. Hij stond amper op het veld toen Simoens een diepe bal in de rug van de centrale verdedigers stak,Lagrou reageerde door de bal onder doelman De Vleesschauwer te duwen (2-4). In de slotfase hadden in één fase Mertens en Koffi de 2-5 aan de voet, met wat meeval werden de pogingen afgeblokt.

(DACH)

Torhout KM speelde met : Vanderschaeghe; Verhaeghe, Schmisser, Vanaudenaerde, Mestdagh; Ballegeer, Declercq; Simoens, Lagrou, Hollebeke (70’Vanysacker); Coppin.

Doelpunten : 2′ Vandenheede 0-1; 3′ Mertens 0-2; 30′ Mertens 0-3; 44′ Antwi 0-4; 50′ Coppin 1-4; 72′ Lagrou 2-4.