Torhout KM stopt ook met trainen na verstrengde maatregelen

Manager-trainer Didier Degomme nam de beslissing. © VDB
Redactie KW

Voetbalploeg Torhout KM heeft beslist om ook geen trainingen of vriendschappelijke matchen meer te laten plaatsvinden na de verstrengde maatregelen.

De beslissing van Voetbal Vlaanderen om de voetbalcompetities vanaf de hoogste amateurreeks tot de laagste provinciale reeksen stop te zetten, gevolgd door het verbod van minister Ben Weyts die voetbal verbiedt voor alle elftallen vanaf 18 jaar, zorgt ervoor dat Torhout KM beslist heeft om ook geen trainingen te laten plaats hebben. Zelfde voor vriendschappelijke matchen. Die beslissing werd genomen door manager-trainer Didier Degomme die daarin door het bestuur wordt gevolgd.

Maatregelen nageleefd

Men stelt zich vragen waarom men vriendenmatchen zou mogen spelen zonder gebruik van kleedkamers en douches, terwijl er op het veld evengoed contacten kunnen zijn. Bij Torhout KM wacht men nu af wat de volgende beslissing van Voetbal Vlaanderen zal zijn en wanneer er terug gespeeld kan worden. Zelf heeft KM de maatregelen goed nageleefd. Elke training en wedstrijd werden temperaturen opgemeten van spelers en staf, droeg iedereen een mondmasker tot in de kleedkamer en werden handen goed ontsmet bij het betreden van het stadion. In de A-kern en bij de staf was er dan ook geen enkele besmetting te noteren. Ook bij de tegenstanders en publiek werden temperaturen gemeten of gegevens als naam en gsm- of telefoonnummer genoteerd.

Betwiste spelfase

KM zag zijn competitiestart enigszins mislukt met een vier op twaalf. De laatste match tegen Lebbeke ging de zege in de 95ste minuut verloren en werd de 2-1 uitgewist door een late gelijkmaker vanop de stip. KM maakte gebruik van de sociale media om de beelden van die fase op het internet te gooien. Daaruit bleek duidelijk dat speler Thibault Degomme de aanvaller van Lebbeke kruist en ze elkaar heel even raken, ongewild en onbewust, en laatstgenoemde -die terugkeerde uit buitenspel- zich liet vallen. Een statement die wel geen gevolgen meer kan hebben, al wil men bij de Houtlanders alleen maar bewijzen dat de referee een verkeerde beslissing nam. (DACH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier