Torhout KM stelt nieuwe ploeg met twaalf nieuwkomers voor

De nieuwe spelers en staf bij KM Torhout. © (Foto JS)
Redactie KW

Donderdagavond werd in ‘Club 110’, de kantine aan de Velodroom en vaste pleisterplaats voor de die-hardfans van de derde amateurclub, de fors gewijzigde ploeg van Torhout KM voor komend seizoen voorgesteld. Momenteel zijn er 21 kernspelers, met liefst twaalf nieuwe in de A-kern. We mogen dus gerust van een new-look KM spreken. Ook de technische staf is compleet gewijzigd, alleen T2 Nigel Smith blijft behouden, naast de vaste medewerkers als terreinafgevaardigden en materiaalmannen.

Voorzitter Dick D’hoore blikte nog even terug op vorig seizoen, toen men ook positief was op de spelersvoorstelling maar bij Nieuwjaar in zak en as zat na een catastrofale heenronde. “KM heeft dankzij een betere terugronde en een goeie finish zich weten te handhaven”, zo vertelde de voorzitter. En men wil dit scenario absoluut vermijden. Daarom is er ook een nieuwe structuur, via een sportief manager (Didier Degomme), die het veldwerk nog niet kan missen en daarom ook hoofdtrainer is. En met vertrouwde en nieuwe gezichten zowel in de technische staf als in de spelersgroep. De voorzitter drukte de hoop uit dat het bekerverhaal nu eens langer dan één of twee rondes zou duren, maar wees erop dat de competitie het belangrijkst blijft.

Voorzitter Dick D'Hoore.
Voorzitter Dick D’Hoore.© VDB

Twaalf nieuwkomers

Daarna was het aan perswoordvoerder Peter Verplancke om de nieuwe gezichten voor te stellen. Liefst twaalf nieuwkomers mochten zich kort voorstellen in volgorde van hun rugnummer: Gillian Verhaeghe (rechtsback, FC Knokke), Denis Luchtens (centraal verdediger, Petegem), Niels Mestdagh (linksback, FC Knokke), Shun Ballegeer (middenvelder, SV Roeselare), Gianni Vanhaecke (vleugelspeler, SC Menen), Vince Geryl (aanvaller, KSK Zwevezele), Thomas Hollebeke (vleugelspeler, Zedelgem), Mathieu Vanderschaeghe (doelman, Gullegem), Thibault Vandenbussche (middenvelder, terug van Kortemark), Nathaniel Lagrou (middenvelder, KSK Zwevezele), Janis Coppin (derde keer terug bij KM, aanvaller, Mandel United) en Jitse De Wilde (amper 17, derde doelman, jeugd Cercle Brugge) passeerden de revue.

Geen echte nieuwkomer, maar wel nieuw in de kern: Cedric Strobbe (19, rechtsback) uit de beloften. Voeg daar de blijvers bij (Jasper Meeuws, Anouk Vanysacker, Jonathan Stael, Frederik Declercq, Matteo Couwyzer, Darren Steur, Gunther Vanaudenaerde en Laurenz Simoens) en je hebt de hele kern. Overigens mochten ook Declercq en Simoens even voor de micro plaatsnemen. Zij kwamen pas na Nieuwjaar en werden dus ook nog eens voorgesteld.

Drie spelers tekenden afwezig: Vanysacker (examens), Stael (platte rust, geopereerd en nog out tot Nieuwjaar) en Vanaudenaerde (reis). Overigens mochten ook linksback Quinten Samyn (18) en aanvaller Midas Catteeuw (19) zich presenteren. Zij zijn “extra trainees” die de voorbereiding zullen meemaken met de A-kern. Officieel zijn ze nog beloften. Indien ze het goed doen zouden ze wel eens naar de A-kern kunnen worden overgeheveld. Het zou kunnen dat er nog een dertiende inkomende transfer wordt gerealiseerd, met name een centrale verdediger, al wacht men daar een eventuele opportuniteit voor af.

Sportief directeur annex hoofdtrainer Didier Degomme nam dan het woord. “Terug van weggeweest” met een betere accommodatie en grasmat dan toen hij zes jaar terug naar Harelbeke vertrok. De Zedelgemnaar stelde zijn technische staf voor met Nigel Smith als T2, Dimitri Verhulst als keeperstrainer (hij beëindigde pas de competitie bij Wingene en lijkt nog topfit), Frank Claeys (video-analist, jeugdcoördinator en specifieke individuele trainingen), Mikel David (scoutingopdrachten, wedstrijden en individuele spelers). Degomme wil de spelersgroep en de beloften verschillende spelsystemen laten spelen en voorziet leermomenten met de betere beloften. Hij sprak de ambitie uit dat dit seizoen een jaar wordt met minder zorgen én het begin van een nieuw en positief verhaal.

100-jarig bestaan

Tenslotte was er nog een woordje van burgemeester Kristof Audenaert. Het slotwoord was weer voor voorzitter Dick D’Hoore. Hij hoopt dat het 100-jarig bestaan in 2020 van voetbal in Torhout (toen was de naam nog FC Torhout, later werden SK en VK boven de doopvont gehouden) misschien niet de enige reden zou kunnen zijn om eens uitgenodigd te worden op het stadhuis van Torhout, zoals de kampioenenploegen van U14, U15 en U17 recent te beurt viel. Er is ook een speciaal logo gecreëerd door Sander Bauwens voor dit 100-jarig bestaan. Met een hapje en een drankje werd de ploegvoorstelling afgesloten.

(DACH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier