Torhout KM speelt Jong Lede van de mat maar verliest

© VDB

De verslagenheid was groot zaterdagavond op de Velodroom. De spelers zaten in zak en as na de nederlaag -weer met één doelpunt verschil- tegen Jong Lede. De wedstrijd eindigde op 2-3.

De verslagenheid is begrijpelijk : halfweg had KM er zijn beste helft van het seizoen opzitten, een 3-0 of 4-0 ruststand was niet overdreven geweest. Het stond evenwel slechts 1-0. Na de rust een ander verhaal : minder kansen voor de thuisploeg en de bezoekers die bij hun eerste twee aanvallen telkens scoorden. Vier keer gevaarlijk was Jong Lede, ze puurden er drie goals uit. Torhout kreeg over 90 minuten tien kansen en scoorde slechts twee keer.

Torhout KM startte “operatie redding” met de drie nieuwe aanwinsten aan de aftrap : Vanaudenaerde centraal achterin, Declercq voor de verdediging en Simoens als rechteraanvaller. Ook het systeem was anders, Van Den Bogaerde fungeerde als centrumspits of targetman, Stael en Neu waren de offensieve middenvelders. Trainer Bruno Debo zat zijn laatste schorsingsdag (in de tribune) uit, de jarige Nigel Smith coachte van aan de zijlijn.

Het openingskwartier was beresterk. Na vijf minuten kopte Van Den Bogaerde een voorzet van Defevere hard in, doelman Meulewaeter had een ultieme beenreflex in huis. Twee minuten later kon Simoens net niet bij een voorzet van Van Den Bogaerde, na tien minuten werd Hollevoet op links vrijgespeeld, in één tijd besloten maar via de vingertoppen van de doelman tegen de lat. En nog voor het kwartier om was zette Simoens strak voor, de inglijdende Hollevoet kwam een teenlengte te kort om binnen te tikken.

Na tien minuten zonder doelgevaar leverde Defevere een goeie voorzet op, Van Den Bogaerde devieerde naast. Even na het uur konden Simoens, Van Den Bogaerde noch Hollevoet van een driedubbele doelkans profiteren, de bal leek wel niet over de lijn te willen, een been of de paal stonden in de weg.

In het eerste halfuur hadden de bezoekers nog niet eens kunnen dreigen. De dikverdiende treffer (het had al 3-0 moeten staan) kwam er na 37 minuten. Een puike combinatie over Simoens en Van Den Bogaerde, belandde bij de inlopende Jonathan Stael die de hoek kon uitkiezen en knap Meulewater versloeg (1-0). Twee minuten later hield Malfroy de doorbrekende Hollevoet tegen met truitje trek, het bleef bij geel. Rood had gekund, gezien het latere verloop van de match een tegenvaller voor de thuisploeg.

Efficiënte bezoekers

De tweede helft begon weer met een halve kans voor KM, Simoens zette voor, Hollevoet zag zijn deviatie via een been naast gaan. Meteen daarna was het raak aan de overzijde, snelle tegenaanval via Van Peteghem die op rechts Pieren vrij speelde die vanuit een schuine hoek scoorde (1-1). De thuisploeg was van slag, niet onlogisch gezien het de eerste kans voor de Oost-Vlamingen betrof.

En het werd nog erger : na 58 minuten knalde Van Peteghem, de beste bezoeker, vanop respectabele afstand, zo’n 25 meter, staalhard in de winkelhaak (1-2). Een bemerking daarbij : hij mocht rustig positie kiezen, de bal goed leggen en uithalen. Meteen na die goal werd Tresor Shema het veld opgestuurd, de daaropvolgende kans was weer voor de bezoekers. Schelstraete schoot over. Coulibaly werd ook het veld opgestuurd. Hij kopte al snel een voorzet van Defevere naast.

De volgende tegenprik van de bezoekers leverde weer een doelpunt op. Na balverlies van Van Den Bogaerde (of was dat een niet gefloten fout ?) brak Van Peteghem uit, hij vond voor doel Pieren die weer scoorde (1-3). De match leek gespeeld, maar Coulibaly bracht -met een halve volley na hoekschop- de spanning terug (2-3). Verder geraakte de thuisploeg niet meer ondanks veel hoge ballen en een late bal van Defevere voorlangs.

(DACH)

Torhout KM speelde met : Vanderbeken; Goddeeris, Cordie, Vanaudenaerde (79’Verhelst),

Defevere; Declercq, Stael, Neu (69’Coulibaly); Simoens, Van Den Bogaerde, Hollevoet (59’Shema).

Doelpunten : 37’Stael 1-0; 48’Pieren 1-1; 69’Van Peteghem 1-2; 76’Pieren 1-3; 83’Coulibaly