Torhout KM sluit sportief tegenvallend jaar af met een nederlaag

Jasper Ameye moest na de rode kaart van Theetaert naar de verdediging verhuizen. © VDB
Redactie KW

De Torhoutenaren hebben geen positief punt kunnen zetten achter een sportief tegenvallend jaar. Gewezen tweedeklasser Aalst stuurde zondagnamiddag de KM’ers met 3-1-verliescijfers naar de kersttafel.

E. Aalst – Torhout KM 3-1

De al fel geteisterde kern van trainer Deschodt moest voor deze laatste wedstrijd van 2015 nog enkele bijkomende opdoffers incasseren. Het reeds indrukwekkende lijstje geblesseerden werd de voorbije week nog aangevuld met de onbeschikbaarheid van doelman Dusmenil (schouder) en Grillet (voet). Tijdens de opwarming moest ook nog eens Cordie met pijn in de knie afhaken. Het betekende dat de jeugdige Vandenbussche voor de tweede opeenvolgende wedstrijd aan de aftrap verscheen. Ook Bassimon werd uit de beloftenploeg geplukt en mocht als verdediger zijn debuut bij de grote jongens maken.

Uitsluiting keerpunt

De Sparrejongens kwamen niet onaardig uit de startblokken en zetten een erg verdienstelijke eerste helft neer. Blancke pakte in de beginfase met een puik schot uit en Ameye kwam centimeters te kort om een voorzet van Sys af te ronden. Ook de thuisploeg liet zich niet onbetuigd en had bij de eerste echte doelkans reeds prijs. Na 9 min. bonjourde Bokila een voorzet van Martin in de kruising. De Torhoutenaren brachten terug spanning in de wedstrijd toen Vandenbussche met een knap schot de gelijkmaker op het bord prikte. Kevin Theetaert zorgde voor een keerpunt in de wedstrijd toen hij net vóór de rust van een fluitgrage ref Vermeire zijn tweede gele kaart kreeg. Het betekende dat aanvaller Ameye terug naar de verdediging verhuisde en de reeds weinig productieve KM-aanval nog wat meer aan kwaliteit inboette. De thuisploeg kon in de tweede helft dit numeriek overwicht tegen een manmoedig Torhout omzetten in twee doelpunten. Lusamba rondde een actie van Bokila keurig af en bracht na55 minuten de Ajuinen op voorsprong. Dik vijf minuten later voltrok Bael het definitieve vonnis door een doorgekopte inworp in doel te knikkeren. Torhout piepte enkele minute, later aanvallend nog even aan het venster, maar doelman Van Den Noortgaete wist raad met de vrijschop van Vandecasteele.

Flauw 2015

De bladzijde van het jaar 2015 zal in de geschiedenisboeken van de Velodroom-formatie snel omgeslagen worden. De KM’ers zetten vorig seizoen na nieuwjaar een sportief flauwe periode neer. Deze weinig benijdenswaardige prestatiecurve werd in het nieuwe seizoen verder doorgetrokken. De KM’ers verloren in de huidige campagne maar liefst 25 van de 35 wedstrijden. Van de tien wedstrijden die wel punten opleverden, werden er echter slechts vijf van gewonnen. (Marc Beke)

E. Aalst – Torhout KM 3-1

Torhout KM: Rchidi, Depoorter, Theetaert, Bassimon (46′ Filiz), Goddeeris, Blancke, Vandenbussche, Hollevoet (62′ Vandecasteele), Strubbe, Ameye, Sys

Doelpunten: 9′ Bokila 1-0, 35′ Vandenbussche 1-1, 55′ Lusamba 2-1, 62′ Bael 3-1

Rode kaart: 44′ Theetaert (2 x geel)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier