Torhout KM pakt reddingsboei tegen Woluwe-Zaventem (4-0)

De opkomende Frederik Declercq ontwijkt de storende Valentino Van Driessche. © VDB
Redactie KW

Torhout KM heeft de zege gepakt die het nodig had om nog een beetje in de behoudskansen te geloven. Tegen het nummer veertien, Woluwe-Zaventem dat op de vorige speeldag had gewonnen van Kampenhout en weer was uitgelopen, werd het een droge 4-0.

Alle doelpunten vielen op stilstaande fases en doelman Vinnie Frans van de bezoekers was minstens in drie tegengoals medeschuldig. Ook Oostkamp won van Jong Lede. Torhout komt op drie punten van de voorbije tegenstander en hoopt die én ook Wervik nog in te halen.

Al na 20 seconden kon Jason Neu alleen op doelman Frans af, maar hij mikte eerst op de doelman en schoof ook de rebound naast. Op het kwartier moest doelman Vanderbeken een ferme knal van Nerinckx pareren, tien minuten later viel de openingsgoal op een stilstaande fase. Jonathan Stael trapte een hoekschop, Frans ging naar de bal, maar sloeg half naast de bal en via het lichaam van Coulibaly ging de bal aan de tweede paal over de lijn (1-0).

Die voorsprong werd kort nadien verdubbeld en weer ging Frans niet vrijuit. De indraaiende hoekschop was weer van Stael, weer ging Frans onder de bal door, maar nu werd die door niemand aangeraakt (2-0). Consternatie twaalf minuten voor de rust. Aanvoerder Gharmaouil kwam in ruzie met zijn trainer, ging aan de lijn postvatten vlakbij de neutrale zone, maar de bal bleef in het spel en hij kon niet meteen vervangen werd. Eigenaardig genoeg duurde het nog twee minuten eer de bal buiten was en de vervanging plaats vond. Ongezien! Pas in de slotfase van de eerste helft moest Vanderbeken nog een bal pakken, zonder van een kans te kunnen spreken.

De tweede helft begon met een kwartier waarin er niets te zien was. Torhout ging wel voorzichtig op zoek naar de 3-0, maar gaf weinig weg. Tot Van Driessche zijn kans waagde en Vanderbeken met de voet redde. Een vrije trap na een zware fout van Gody leverde wel iets op. Declercq gaf die voor doel, Frans werkte slecht weg voor de neus van Vandenbogaerde, Cordie stuurde met een lobballetje het leder over de doelman in doel (3-0).

Het spel ontaardde nadien wat met veel grove fouten van de bezoekers en reacties van de thuisspelers wat in totaliteit zes gele kaarten opleverde, netjes verdeeld. Op een nieuwe hoekschop van Stael kon Cordie in het vierde kwartier aan de tweede paal binnen werken (4-0), hier niet echt een fout van de doelman maar ook van zijn verdedigers. In de absolute slotminuten pakte Vanderbeken nog met twee fraaie reddingen uit, maar die zouden slechts een eerredder hebben opgeleverd. Voor KM bleef het zo een tweede week op rij zonder tegengoal.

Torhout KM speelde met : Vanderbeken; Goddeeris, Cordie, Vanaudenaerde, Defevere, Hollevoet, Declercq, Stael, Neu (79′ Shema), Simoens (81′ Tanghe), Coulibaly (46′ Vandenbogaerde).

Doelpunten : 24′ Coulibaly 1-0; 30′ Stael 2-0; 63′ Cordie 3-0; 78′ Cordie 4-0.

(DACH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.