Torhout KM pakt punt bij leider Merelbeke (3-3)

© VDB

Torhout KM deed een goeie zaak bij leider Merelbeke. Het pakte een punt dankzij een prima wedstrijdmentaliteit en veel inzet.

Coulibaly was ziek geweest, trok mee naar de leider maar haakte daar af, Matteo Couwyzer kwam in zijn plaats op het wedstrijdblad maar zou 90 minuten op de bank blijven.

De thuisploeg opende na een klein kwartier de score via Desmet (1-0), maar kort voor rust verzilverde Jonathan Stael -die ook tegen Woluwe-Zaventem raak trof- een prima voorzet van Shema (1-1). Geen wissels bij de thuisploeg noch de bezoekers, en de thuisploeg bleek na zes minuten al af te stevenen o peen zege na doelpunten van Zwart in de 49e en 53e minuut.

Dat was zonder de weerbaarheid van de groenwitten gerekend. Een kwartier voor tijd effende Frederik Declercq vanop de stip na een terechte penalty (3-2)en amper twee minuten later trof Jason Neu raak met een prima afstandsschot (3-3). De thuisploeg wou de zaak nog forceren maar dat lukte niet meer.

Een punt dat aanvoelt als een overwinning. Kampenhout en Wervik deelden de punten, Oostkamp verloor bij Zwevezele (5-2) en ook Woluwe-Zaventem ging onderuit thuis tegen Wingene (0-2). Met de matchen tegen Kampenhout, komende zaterdag én één week later tegen Wervik, heeft KM nog een behoorlijke kans op het behoud, zeker als ze erin zou slagen die twee matchen tegen rechtstreekse rivalen te winnen. KM pakte 5 op 9 uit de laatste drie matchen.

(DACH)

Torhout KM speelde met : Vanderbeken; Goddeeris, Cordie, Vanaudenaerde, Defevere; Stael, Declercq; Hollevoet (Tanghe), Neu, Shema; Simoens (Vandenbogaerde).