Torhout KM pakt met overtuigende cijfers uit in Sint-Niklaas (1-4)

Redactie KW

Torhout KM moest voor zijn eerste competitiematch naar het jeugdig Sportkring Sint-Niklaas, dat met Abdelhakim Laref wel een ancien (35) in zijn A-kern heeft lopen. Abdelhakim wist in het verleden vlotjes de weg naar doel te vinden bij een aantal nationalers in de lagere afdelingen.

De meeste andere kernspelers zijn piepjong, velen komen uit de beloften. KM deed het zonder Simon Vandewiele, uitgevallen met een hopelijk lichte knieblessure op de donderdagtraining na een contact met een medespeler. Ook aanvaller Kostyrka, overgenomen van Harelbeke was er niet bij, net als Harry Hollevoet, die een aantal trainingssessies miste door werkomstandigheden. Coppin was speelklaar geraakt maar begon op de bank, ook al omwille van een pas herstelde blessure.

Zes aanwinsten

Liefst zes aanwinsten en de van beloften overgekomen Olivier Desitter begonnen aan de match. Die laatste zou een puike match spelen. Anouk Vanysacker had op vrijdag met de beloften 45 minuten gespeeld tegen Merelbeke (2-1 winst) en begon door de afwezigheid van Vandewiele meteen in de basis

Het was al snel duidelijk dat de bezoekers in het Sportcentrum in Nieuwkerken de lakens uitdeelden. Het was niet lang wachten op doelgevaar, maar ofwel was de deklat spelbreker, ofwel de laatste pass niet goed ofwel was er ook alleen voor de doelman geen accurate afwerking.

Kort voor rust vielen dan toch de doelpunten. Jason Vandelannoite na een corner en wat geharrewar zag de bal over de lijn weggewerkt, gelukkig had de lijnrechter het gezien en vlagde meteen voor doelpunt. Laurenz Simoens verdubbelde twee minuten later na een ren op de flank en mooie afwerking, wat KM op een verdiende marge voorsprong van twee goals bracht. Al had die score er ook al na een half uur kunnen staan.

Eer redden

Nog voor het uur stond er 0-4 op het bord. De 0-3 was een beauty van Jason Neu, een fantastisch goeie trap die deed denken aan zijn goal twee seizoenen geleden tegen Zelzate, één van de goals die toen de redding betekende in de laatste match van het seizoen. De vierde kwam van Tibo Andries, na een niet gelukt avontuur bij Knokke naar het provinciale Damme afgezakt voor één jaar maar nu toch weer op nationaal niveau, die een mooie combinatie afwerkte met een gekruist schot overhoeks.

Halverwege de tweede helft kon Laref de eer redden door een intikkertje. KM liet nog na de score uit te bouwen, een score van 1-8 had ook gekund. Met vier treffers buitenhuis kan men niet klagen en mag men van een goeie openingsmatch van de competitie spreken. Al lijkt ons die jonge bende van SNS een serieuze degradatiekandidaat. KM moet nu zaterdag bevestigen en tegen Tempo Overijse zal het toch een ander paar mouwen worden.

(DACH)

KM speelde met : Ampe; Vermeulen, Vandelannoite, Seron (62’Vanysacker), Cathenis; Ballegeer, Neu, Desitter; Simoens (70’Margo), Andries (70’Coppin), Vanhaecke.

Doelpunten : 41’Vandelannoite 0-1; 43’Simoens 0-2; 52’Neu 0-3; 56’Andries 0-4; 66’Laref 1-4.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier