Torhout KM pakt drie belangrijke punten uit bij Stekene

Janis Coppin scoorde de winninggoal. © foto VDB
Redactie KW

KM Torhout heeft zijn eerste uitzege van het seizoen behaald, op een heel goed moment. In een vooruitgeschoven partij van de zeventiende speeldag werd het 1-2 op Avanti Stekene.

KM-trainer Didier Degomme verraste met de opstelling van Jason Vandelannoite (33), die al een jaar bij KM traint maar door een stadionverbod niet speelgerechtigd was tot een paar dagen geleden. Degomme had er vertrouwen in omdat hij vond dat de ex-speler van Club zich op training liet gelden en er fysisch stond. Door dat stadionverbod had hij ook geen oefen- of beloftenmatchen mogen spelen. De centrale verdediger liet zeker na rust zien dat hij wel degelijk een meerwaarde kan zijn.

Ook terug -na een enkelblessure- was Laurenz Simoens, met weinig trainingen in de benen maar toch een belangrijke pion. Vanysacker was in de opwarming uitgevallen met een hamstringletsel en werd vervangen door Ballegeer, waardoor de debutant van vorige week -Gillian Pype- op de bank terecht kwam. Verhaeghe verving als rechtsback de geschorste Vanaudenaerde. Op een gloednieuw kunstgrasveld waar ook de thuisploeg voor het eerst op speelde (KM speelt al drie seizoenen op dergelijke mat) stond de thuisploeg halfweg verdiend op voorsprong. Ze waren de betere ploeg. De voorsprong kwam er wel op een manier die absoluut te vermijden was. De Wilde trapte een hoekschop rechtstreeks binnen, doelman Vanderschaeghe maakte een grove inschattingsfout. Dat de schade niet groter was halfweg was een meevaller.

Gouden wissels

KM deed de match na rust volledig kantelen en was veruit de betere ploeg na rust. In het vijfde kwartier werd het scorebord helemaal overhoop gehaald. Vandenbussche was in de kleedkamer gebleven, Couwyzer zijn vervanger. Die had een pré-assist in de benen, hij gaf de doelrijpe voorzet aan Coppin, wiens schot werd afgeblokt. Gianni Vanhaecke scoorde in de rebound zijn zesde seizoenstreffer. Met die gelijkmaker had KM nog minder dan het beoogde. De vervanging van Simoens door Hollebeke bleek ook een goeie zet, want nadat Mestdagh een bal naar de verste paal stuurde, legde Hollebeke mooi af tot bij Coppin, die de winninggoal maakte en zijn eigen vierde van dit seizoen. Die voorsprong gaf KM niet meer af, het verdedigde secuur en bracht de zege zonder al te grote problemen mee naar Torhout. Een bezoekje aan de Kerstmarkt van de jeugdwerking op de Velodroom maakte er nog een geslaagde dag van voor KM.

Door de zege beent KM Oostnieuwkerke bij, loopt het vier punten uit op Melsele en staat het op één punt van Lochristi en Stekene en op twee van Wolvertem-Merchtem. De druk ligt op de speeldag van 4 en 5 januari weer bij die ploegen.

Torhout KM speelde met : Vanderschaeghe; Verhaeghe (78’Pype), Schmisser, Vandelannoite, Mestdagh; Ballegeer, Vandenbussche (46’Couwyzer), Lagrou; Simoens (67’Hollebeke), Coppin, Vanhaecke.

Doelpunten : 27’De Wilde 1-0; 62’Vanhaecke 1-1; 70’Coppin 1-2.

(DACH/ foto BVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier