Torhout KM opnieuw onderuit bij nieuwkomer

Trainer Didier Degomme heeft stof tot nadenken. © (Foto VDB)
Redactie KW

Torhout KM mag stilaan van een mislukte start spreken, 1 op 9 na drie matchen. Na het verlies in Ninove (3-0) ging het ook onderuit bij de andere nieuwkomer, Lochristi (2-0). Hier had KM misschien een puntje kunnen wettigen maar de afwerking blijft een pijnlijk punt bij KM. Met enkel Coppin als diepe spits was het mogelijks een vergissing dat geen werk werd gemaakt van een tweede aanvaller na het afhaken van Geryl.

Na 2 minuten moest Vanderschraeghe al redding brengen op een harde knal, nadien bracht KM wel evenwicht en op het kwartier zag Schmisser zijn kopbal via de vingertoppen van doelman Van der Eedt op de paal belanden. Vandekerckhove (L) miste een doelkans, Lagrou zag zijn poging afgeblokt en bij een fase en dezelfde fase konden Coppin, noch Hollebeke en Mestdagh succesvol besluiten.Vandekerckhove trof op het halfuur op de lat en toen iedereen zich al met de blnake ruststand verzoende scoorde Ryckaert vanuit een schuine hoek raak (1-0). Vandekerckhove was het eerst dicht bij een goal, Vanderschraeghe redde met de voeten. Hollebeke scoorde de gelijkmaker doch er werd afgefloten voor buitenspel. Badi kopte net over. Degomme greep in: Lingier en Catteeuw kamen in voor Declercq en Hollebeke, Simoens schoof op naar de aanval. Dezelfde ex-Cerclist kopte een kwartier voor tijd een goeie kans over. Badi kon dan twee keer dreigen, telkens won Vanderschraeghe de meubels, voordien hadden de bezoekers wel voor een penalty geappeleerd. Tevergeefs. Een hoekschop werd dan door Speltdooren succesvol binnen geschoten (2-0) en in de slotfase kon KM daar alleen een kopbal naast tegenover stellen.

Zaterdag ontvangt KM op de Velodroom een andere Oost-Vlaamse club, Zelzate, dat 6 op 9 haalde.

Torhout speelde met : Vanderschraeghe; Verhaeghe, Schmisser, Vanaudenaerde, Mestdagh; Simoens, Declercq (69’Lingier), Ballegeer, Lagrou, Hollebeke (69’Catteeuw); Coppin.

Doelpunten : 43′ Ryckaert 1-0; 84′ Speltdooren 2-0.

(DACH)