Torhout KM ondanks zege nog niet zeker van behoud

Doelman Jasper Meeuws hield zijn netten schoon. © (Foto VDB)
Redactie KW

Torhout KM trok zondag, op de voorlaatste speeldag van het seizoen, naar Avanti Stekene.

De thuisploeg kwam nog in aanmerking voor de derde periode en KM was gehandicapt. Deze week viel doelman Vanderbeken uit met een pinkbreuk, Steur is al langer onbeschikbaar en bovendien waren Declercq en Vanysacker geelgeschorst. Bovendien was Jonathan Stael er evenmin bij. Donderdag viel hij uit op training en het bleek een serieus letsel, een kruisbandletsel die hem wellicht een tweetal maanden zal kosten.

KM begon iets beter dan de tegenstander aan de match. Jason Neu was de meest opvallende figuur van het eerste halfuur met twee doelpogingen in de eerste 20 minuten, waarvan de eerste net naast ging, en met de eerste gele kaart van scheidsrechter Beerens, die er later nog vijf zou uitdelen. Halfweg stond het 0-0 na een eerder matige eerste helft waarbij vooral de thuisploeg de nodige drive leek te missen. Anderzijds stond KM goed te verdedigen en was Jasper Meeuws daardoor nagenoeg werkloos.

In de tweede helft zat er meer animo in de match. Torhout bleef goed verdedigen, de thuisploeg was nu meer aanwezig maar scoren en zuivere kansen waren zeldzaam. Twintig minuten voor tijd werkte thuisspeler Mag’kavula een inzenden van Simoens in eigen doel (0-1), een bal die bestemd was voor een vrijstaande KM-speler. Op dat moment was Elimane Coulibaly al ingevallen voor Tresor Shema. Die belangrijke treffer probeerde KM met alle middelen probeerde vast te houden. Een klein kwartier voor tijd kreeg Matteo Couwyzer zijn tweede geel op korte tijd en moest KM het met tien doen. Met de extra tijd erbij was het 17 minuten dat KM met tien stond, maar het hield stand en had nog een paar gevaarlijke tegenprikken in petto, die niet werden afgewerkt. De 0-1 volstond dus.

Door de andere resultaten – zeer verrassend – is Torhout KM nog niet zeker van het behoud. SV Oostkamp ging immers winnen in Wetteren (3-5), de nummer twee kon nochtans tot op één punt naderen van leider Merelbeke, die ook onderuit ging maar toch kampioen is. En Wervik verraste opnieuw met een 2-3 zege in Zwevezele. Aangename conclusie is dat slechts één West-Vlaamse club zeker degradeert. Kampenhout verloor immers en zakt al samen met Woluwe-Zaventem naar provinciale. Torhout KM heeft de beste uitgangspositie met één punt meer dan SV Oostkamp en Wervik, waarbij eerstgenoemde club één zege meer telt dan KM en Wervik. Het programma voor volgende zondag : Wervik-Melsele, Torhout-Zelzate en Oostkamp-Pepingen-Halle. Razend spannend dus.

(DACH)

Torhout KM : Meeuws, Simoens, Cordie, Vanaudenaerde, Defevere; Couwyzer, Van Den Bogaerde, Neu; Hollevoet, Christiaens (88′ Goddeeris), Shema (63′ Coulibaly).

Doelpunt : 71′ Mag’kavula (o.g.) 0-1.

Gele kaarten : Neu, De Pau, Mennes, Couwyzer, Van Den Bogaerde

Rode kaart : 78’Couwyzer.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.