Torhout KM oefent en speelt gelijk bij Eendracht Aalter : 2-2

Even na het uur kopte Diego Seron een hoekschop van Vanhaecke binnen. © VDB

Door de uitschakeling vorige zondag door Racing Lauwe en omdat de competitie pas op 19 september start, was er een vrij weekend voor KM Torhout op de kalender. Daarom werd een extra oefenmatch ingelast: uit bij de Oost-Vlaamse eerste provincialer Eendracht Aalter die zijn gloednieuwe complex in gebruik nam en heel ambitieus is en titelambities heeft in zijn reeks.

In een redelijke eerste helft onder stralend weer opende Gianni Vanhaecke de score rond het halfuur na een prachtige actie van Laurenz Simoens, die vanop eigen helft vertrok en na een ren van 35 meter waarmee hij iedereen uit zijn tred liep de bal opzij legde voor Vanhaecke, die slim achter de bal bleef en voor 0-1 zorgde.

Kort na rust werd een vrije trap van de thuisploeg aan de tweede paal teruggelegd en door Van Kerrebroeck binnengetikt (1-1). Even na het uur kopte Seron een hoekschop van Vanhaecke binnen (1-2). KM leek zijn oefenmatch te gaan winnen maar vijf minuten voor tijd kopte Malfroy een hoekschop binnen (2-2) en die score bleef op het bord.

KM deed het zonder Janis Coppin (geblesseerd) en ook Harry Hollevoet en Jakub Kostyrka bleven aan de kant, zodat het aanvallend wat krap zat.

Komende woensdag speelt KM een nieuwe oefenmatch, dit keer op de Velodroom, tegen Zwevezele met aftrap om 20 uur.

KM speelde met : Ampe; Vermeulen, Vandelannoite, Seron, Cathenis (46’Andries); Couwyzer (56’Margo), Vandewiele (70’Ballegeer), Neu (70’Vanysacker), Desitter (70’Pype); Simoens, Vanhaecke.

Doelpunten : 30’Vanhaecke 0-1; 48’Van Kerrebroeck 1-1; 61’Seron 1-2; 84’Malfroy 2-2.