Torhout KM meteen uitgeschakeld in Croky Cup door RC Lauwe (2-3)

Ondanks de voorsprong met doelpunt van Janis Coppin heeft het niet mogen zijn voor Torhout KM. © VDB

Tegen de verwachtingen in is Torhout KM na de eerste wedstrijd uitgeschakeld in de Croky Cup.

Voor het eerst in jaren was er een gunstige bekerloting voor Torhout KM, dat een resem nieuwe spelers heeft en ambitie had om minstens de subtop te spelen in derde nationale en eens enkele rondes mee te gaan in de Croky Cup.

Met de komst van eerste provinciale Racing Lauwe was er een gunstige thuisopener, in de tweede ronde zou men dan buitenhuis voorbij een Waalse provincialer (eerste of tweede) moeten om dan thuis tegen een derde amateurklasser of eerste provincialer uit te komen en uiteindelijk in de vierde ronde een klepper te krijgen met de mogelijke komst van provinciegenoot FC Knokke, een club die tot de top van het amateurvoetbal mag worden genoemd.

Het heeft allemaal niet mogen zijn: KM ging er meteen in de eerste ronde uit. Euvel: niet effectief genoeg in de frontlinie en toch kwetsbaar op stilstaande fases. En bij de tegenstander een topprestatie van hun doelman.

Na een korte studieronde met meer overwicht van de thuisploeg kon Coppin in het tweede kwartier de verdiende voorsprong binnentikken (1-0). De bezoekers -die eerder een treffer zagen afgekeurd voor buitenspel- reageerden snel via Allesandro Beel (1-1). Coppin moest er geblesseerd af en werd vervangen door Andries. De ploeg van Joachim Heytens kwam vijf minuten later op voorsprong toen Brien Thomas een hoekschop binnenkopte (1-2), seconden eerder hadden ze een strafschop geclaimd maar referee Bulckaert ging er niet op in. Die voorsprong hielden de bezoekers zonder verdere averij op het scorebord tot de rust.

De tweede helft was er een dominante thuisploeg maar Jordy Merlevede, de bezoekende goallie, was vlekkeloos en pakte alles, twee mirakelsaves incluis. Degomme bracht ook Kostyrka en Vanysacker in de ploeg.

De match vorderde en KM bleef aanvallen en werd uiteindelijk beloond met de gelijkmaker, al kwam die er van op de elfmeterstip na een terecht gefloten penalty. Laurenz Simoens zette om (2-2). KM leek het heft in handen te hebben maar het vat liep langzaam leeg en in de extra tijd kreeg het nog een opdoffer van jewelste.

In de laatste minuut van de extra tijd en ook de laatste stilstaande fase kon Naessens aan de eerste paal een vrije trap binnentikken (2-3). Concentratieverlies of dekkingsfout, hoe dan ook, KM ligt er meteen in de eerste ronde uit. Meteen geen kopzorgen over de combinatie van bekervoetbal en competitie, wat voor de vierde ronde wel een probleem zou zijn geweest. KM heeft één van zijn doelen alvast gemist.

Torhout speelde met : Ampe; Vermeulen, Vandewiele, Seron, Verhaeghe (77’Vanysacker); Neu, Ballegeer, Vanhaecke; Simoens, Coppin (29’Andries), Hollevoet (62’Kostyrka).

Doelpunten : 20′ Coppin 1-0; 23′ Beel 1-1; 35′ Brien 1-2; 84′ Simoens (pen.) 2-2; 95′ Naessens 2-3.