Torhout KM lijdt nieuw verlies in Eppegem

Gianny Vanhaecke scoorde voor KM Torhout, maar dat leverde geen overwinning op. © (Foto VDB)
Redactie KW

Tohout KM verloor met 2-1 in Eppegem.

Torhout KM is ook op speeldag zeven er niet in geslaagd om een eerste zege te halen. Het verloor in Eppegem met 2-1. Daardoor blijft KM onderin hangen en wordt het komende zaterdag thuis tegen Wolvertem-Merchtem (2 punten meer en 2 plaatsen hoger) al een echte zespuntenmatch.

Het is een kwalijke gewoonte dat KM ondanks tal van ervaren mannen tussen de lijnen niet scherp uit de kleedkamer komt. Al na vijf minuten stond het 1-0 in het krijt. Balverlies in de opbouw en dan in de defensie niet stevig genoeg in het duel én vervolgens nog teveel ruimte waardoor Bell voor 1-0 kon zorgen. Meteen moest KM voor de zoveelste keer in de achtervolging. Het eerste kwartier was de klap duidelijk nog niet verwerkt, maar in het tweede en derde kwartier kwam de match in evenwicht. Scoren is echter een echt moeilijke zaak voor de Houtlanders. Vlak voor rust kreeg Shun Ballegeer. Didier Degomme wou niet ervaren wat drie weken geleden gebeurde en hield de jonge middenvelder voor de tweede helft aan de kant, duidelijk om hem te beschermen want de ex-speler van Blankenberge en Roeselare is een bijtertje en gaat in de strijd en dat is dan soms gevaarlijk. Net als in de eerste helft incasseerden de bezoekers kort na de rust al een tweede treffer via Benhamou (2-0). Dat zag er niet goed uit, al deed Vanhaecke met de aansluitingstreffer (DACH)de hoop opflikkeren. De thuisploeg speculeerde nu op de tegenaanval en Vanderschaeghe had een paar goeie reddingen in huis. KM verving nog Schmisser voor Thibault Degomme en in de slotfase werd ook nog Lingier, uitblinker bij de beloften op vrijdag, in de strijd gegooid voor Vanaudenaerde, zonder resultaat. De 2-1 zege voor de mannen uit Zemst was trouwens terecht.

KM speelde met : Vanderschaeghe; Vanaudenaerde (87’Lingier), Schmisser (73’Degomme), Declercq, Mestdagh; Ballegeer (46’Verhaeghe), Vanysacker, Vandenbussche, Lagrou; Coppin, Vanhaecke.

Doelpunten : 5′ Bell 1-0; 48′ Benhamou 2-0; 60′ Vanhaecke (2-1).

(DACH – Foto VDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.