Torhout KM kan voorsprong twee keer niet vasthouden en verliest van Stekene (2-3)

Geen tweede thuiszege voor Torhout KM, wel een nieuwe thuisnederlaag. En zo blijf je onderaan hangen. Torhout krijgt het op die manier lastig om het behoud te verzekeren. Coulibaly en Shema scoorden wel, maar waren zeker niet bij de beteren.

Tresor Shema scoorde het tweede Torhoutse doelpunt. © (Foto Bart)

Torhout KM kon zich nog moeilijk nieuw puntenverlies veroorloven tegen een midddenmoter, thuis moeten er absoluut punten gepakt worden, want voor Nieuwjaar zijn er enkel nog twee uitmatchen. Torhout telde een resem geschorsten (Cordie, Stael, Willems) en geblesseerden (Steur, Tanghe). Coulibaly maakte zijn debuut, terwijl Shema, Neu (na blessure) en Defevere (na schorsing) hun rentree maakten. Het begon ook goed voor de thuisploeg. Na twee minuten zond Shema strak voor doel, Coulibaly kwam een stap tekort om binnen te duwen. Nog eens twee minuten later was het wel raak, dit keer stuurde Christiaens strak voor doel en Coulibaly werkte in twee tijden binnen (1-0). De opdoffer kwam vrij snel. Na slap verdedigen op rechts kwam de bal via een paar snelle tussenstations bij de opgerukte rechterflankspeler De Pau, die mooi binnenlegde (1-1). Vanderbeken moest na 25 minuten een goeie poging van Mennes met een voetveeg uit doel houden. De bezoekers leden veel balverlies en toch voelde de thuisdefensie, zonder de normale centrale mensen (Cordie-Steur) zich onwennig. Na 35 minuten was Vanderbeken ook attent op een poging van De Rudder. Deed KM dan niets? Jawel, ze waren zeker evenveel aan de bal, maar Coulibaly werd niet bereikt en Shema had zijn inspiratie in de kleedkamer gelaten. Halfweg 1-1.

Na de rust redde Vanderbeken opnieuw miraculeus na een uithaal van Franssens. Aan de overzijde probeerde Neu het opportunistisch en van ver toen de bezoekende doelman ver uit zijn doel stond, de bal ging naast. Even later weer een redding van Vanderbeken op een dichte poging van diezelfde Franssens. De alarmbel ging af telkens de bal in de zestien van Torhout kwam. Tegen de gang van het spel in kwam KM op voorsprong. Een verre bal van Van Den Bogaerde naar Shema, die een rush in de breedte maakte en uithaalde vanop 25 meter, de bal ging in de hoek (2-1). Eerste (en enige) goeie actie van Shema en meteen succesvol. Bij die 2-1 kreeg KM één kans om de voorsprong uit te bouwen. De scheidsrechter deed onvrijwillig een breedtepass van de thuisploeg van richting veranderen en daardoor kon Christiaens alleen op De Grave afgaan, maar hij geraakte er niet voorbij.

Een kwartier voor tijd nam De Rudder alle tijd om een bal van Laeremans aan te nemen, twee man opzij te zetten en binnen te knallen (2-2), hij werd vervangen. Coulibaly, die toch een serieuze fysieke achterstand heeft, mocht dan naar de kant ten voordele van Couwyzer. Die had de bal nog niet aangeraakt toen de pas ingevallen Mombers op links werd gelanceerd. Vanuit een moeilijke hoek schoof hij de bal in de verste hoek, Van Wijk kwam te laat (2-3). Shema, die al krampen had gehad, werd ook naar de kant gehaald voor een tweede youngster, Midas Catteeuw die met de beloften twee keer had gescoord. Een late bal in de kleine backlijn werd door de bezoekende goalie gemist maar geen Torhout-speler kon ervan profiteren. En zo gingen alweer drie punten verloren.

Torhout speelde met : Vanderbeken; Goddeeris, Vanysacker, Defevere, Van Wijk; Shema (80′

Catteeuw), Van Den Bogaerde, Neu, Hollevoet; Coulibaly (75′ Couwyzer). (Meeuws en nog een

youngster, Quinten Samyn, zaten op de bank).

Doelpunten : 4′ Coulibaly 1-0; 12′ De Pau 1-1; 62′ Shema 2-1; 74′ De Rudder 2-2; 77′ Mombers 2-3.

(DACH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.